Велинград - online - В област Пазарджик: Резултатът от матурата е по-нисък от средния за страната 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

В област Пазарджик: Резултатът от матурата е по-нисък от средния за страната
Публикувано 2017-06-20 09:41:00 от Темпо

Вече са обобщени окончателните резултатите от изпитите по български език и литература за седмокласниците и матурите за 12. клас в област Пазарджик.
В националното външно оценяване (НВО) по български език и литература (БЕЛ) в седми клас през настоящата учебна 2016/2017 година от регион Пазарджик участваха 2024 ученици от 80 училища. Явили са се с 60 по-малко ученици в сравнение с миналата учебна година.
С най-висок среден резултат са седмокласниците на Природо-математическата гимназия „Константин Величков”- Пазарджик – 76.55 точки. В списъка с най-високи резултати следват: 2. ОУ „Проф. Иван Батаклиев”- Пазарджик (71.30 т.), 3. СУ „Г. Брегов” - Пазарджик (62.43 т.), 4. ОУ „Хр. Ботев”, с. Главиница (60.88 т.), 5. ОУ „Хр. Ботев” – Велинград (60.48 т.); 6. І ОУ „Св. Кл. Охридски” – Пазарджик (60.29 т.), 7. СУ „Г. Бенковски” – Пазарджик (60,25 т.), 8. СУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Велинград (58.82 т.). И тази година най-ниските резултати по БЕЛ са училищата, в които има голям брой ученици от ромски произход, като сред тях е и ОУ „Неофит Рилски” - Велинград.
На зрелостните изпити през май 2017 г. са се явили ученици от 38 средни училища в област Пазарджик. ДЗИ по български език и литература са положили 1816 зрелостници (приблизително с 5% повече от предходната учебна година). Общият успех за областта е добър 3.96 и е по-нисък от средния за страната, като регион Пазарджик се нарежда на 24 място от 28 региона в България. Слабите оценки от матурата по български език и литература в нашата област са 15% , а отличните оценки са 8%.
В Топ 3 на училища с най-висок успех от ДЗИ по български език и литература се нареждат 1 училище от Пазарджик и 2 от Велинград. На първо място е Езиковата гимназия "Бертолт Брехт" - Пазарджик със среден успех Много добър 5.20. На второ място е СУ "В. Левски" - Велинград със среден успех Много добър 4.81 и на трето място е СУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Велинград със среден успех Много добър 4.74. Сред училища с най-нисък успех от ДЗИ по български език и литература в областта са СУ „Методий Драгинов”, с. Драгиново със среден успех 2.83 и ПГ „Хр. Смирненски” - Ракитово със среден успех 2.68.
На втория ДЗИ в област Пазарджик са се явили 1366 зрелостници, като най-много са положили изпит по биология и здравно образование – 566. Най-висок успех са показали явилите се на матура по немски език - 5.48 и по английски език - 5.42. Най-нисък е успехът от матурата по география и икономика - 3.47.
От РУО - Пазарджик съобщиха, че предстои училищата да направят обстоен анализ на резултатите от ДЗИ и да изградят своя стратегия за работа върху подобряване качеството на подготовката. А че подготовката не е на нужното ниво ясно се вижда от факта, че само в 4 други области резултатите от ДЗИ по български език и литература са по-ниски от тези в област Пазарджик.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай