Велинград - online - Избраха позната фирма за ремонта на центъра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Избраха позната фирма за ремонта на центъра
Публикувано 2017-06-20 09:42:00 от Темпо

Софийската фирма “ИСА-2000” е класирана на първо място в обществената поръчка за ремонт и нова визия на централната градска част на Велинград. Фирмата е позната като изпълнител на едни от най-големите инфраструктурни проекти в града и региона: ремонтите на дефилето, на улиците “Юндола” и “Ал. Стамболийски”, на централния булевард “Съединение” и др.

Кметската заповед за класирането на 12-те фирми, които участваха в обявената от Община Велинград обществена поръчка, е с дата 9 юли 2017 г. Процедурата бе проведена от комисия с председател зам.-кмета Атанас Палигоров и членове общинските служители Иван Пукнев, Петър Кондев, Мария Николова и Мирослава Георгиева.
Според обявеното класиране на първо място е “ИСА-2000” с предложена цена 4 573 249 лева. На второ място е софийската “Калистратов Груп” с оферта за 4 593 217 лева, на трето “Пътстрой” Пазарджик с цена 4 580 452 лева и на четвърто “БМ-Груп инженеринг” София, чиято оферта е 4 340 482 лева. Класирането се подрежда по точкова система, в която участват и други показатели освен ценовото предложение (всички посочени цени са с ДДС).
Заради различни пропуски в документацията и предложените графици комисията е отктранила от участие в процедурата останалите 8 фирми: “Запрянови-03” Асеновград, “Р.С. инженеринг” София, “Пи Ес Пи” София, “Инфра Роудс” София, “Комунал инженеринг” София, “Еко Хидро 90” Пазарджик, ДЗЗД “Велинград 2016” Велико Търново и “Мегаинвест-Холд” Дупница.
Проектът “Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реконструкция на улична мрежа в град Велинград” бе разработен и спечелен в мандата на кмета Иван Лебанов, но стартът бе отлаган. Финансирането е по Оперативна програма “Региони в растеж” и е в рамките на Интегрирания план за градско развитие.
Предстоящите ремонтни дейности са на 5 основни обекта:
1. Ремонт на централния площад “Николай Гяуров” и централната градска част от ДГС “Алабак” до Търговската улица и от старата сграда на общината до ул. “Св.св. Кирил и Методий”. За тази позиция ценовата оферта на избрания изпълнител “ИСА-2000” е 1 605 054 лева.
2. Създаване на зона за обществен отдих в района на складовете на Пазара. Фирматa изпълнител е заложила за ремонтите 163 993 лева.
3. Ремонт на ул. “Георги Кирков”, за който ценовата оферта на “ИСА-2000” е 1 174 916 лева.
4. Ремонт на ул. “Милеви скали” с ценово предложение 664 533 лева.
5. Ремонт на ул. “Христо Смирненски” на стойност 521 270 лева.
Големият въпрос е кога и с какъв график ще стартират ремонтните дейности. Засега този въпрос не може да получи конкретен отговор, защото тече срокът, в който всяка от загубилите поръчката 11 фирми може да обжалва процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води