Велинград - online - Извънредна сесия заради юридически пропуски в решението за управител на “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Извънредна сесия заради юридически пропуски в решението за управител на “ВКТВ”
Публикувано 2017-06-20 09:42:50 от Темпо

Общински съвет - Велинград заседава извънредно на 12 юни 2017 г. Причината за спешното свикване на местния парламент се оказа грешка в решението за избор на управител на общинската фирма “ВКТВ”, гласувано на 25 май 2017 г. Тогава съветниците избраха за управител на “ВКТВ” Георги Мяшков, но пропуснаха да освободят от поста досегашния временно изпълняващ длъжността управител Йордан Нанов. При така приетото решение Агенцията по вписванията е отказала да впише новоизбрания управител.

Кой носи отговорност, че днес сме тук и целият град ни се смее, попита съветникът Александър Даскалов. Той подчерта, че юристите трябва да носят отговорност, още повече, че се е знаело, че решението за управител на “ВКТВ” ще бъде оспорено. Никола Делиев се присъедини към критиките и призова кмета Костадин Коев да наложи поне административно наказание на този, който е подготвил проекта за решение. Г-н Коев отговори, че е издал заповед и занапред всеки проект за решение, независимо от кого се внася, ще се стикова с юристите на ОА. Екатерина Каферинова и Бельо Мандраджиев допълниха, че в случая е виновен юристът на Общинския ъсвет, тъй като решението е внесено от председателя.
С 18 гласа “за” съветниците освободиха от длъжността Йордан Нанов, без да го освобождават от отговорност за периода на управление на дружеството.
След закриването на сесията София Ключкова взе думата, за да попита съветниците има ли управител на общинско дружество, който от когото да е потърсена отговорност. “Избирате политически, значи политиците трябва да отговарят за това какво се случва в общинските фирми! Община Велинград не е потърсила отговорност на нито един управител за извършени нарушения или че води фирмата към фалит”, заяви председателката на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”.
Лична благодарност към Йордан Нанов отправи Мария Милушева, която разказа за добре свършената от “ВКТВ” работа на улица “Елин връх” в кв. Каменица и личната съпричастност на досегашния управител по проблема. Сега в цяла Каменица има брожение, че се спира водата от Мизинка, каза г-жа Милушева, за което бе обяснено, че причината е авария с крана. Тя пожела на кмета и съветниците да продължат да работят все така в полза на хората.
На 16 юни 2017 г. Агенцията по вписванията е вписала като управител на “ВКТВ” Велинград Георги Мяшков. С това казусът приключва, но не и темата кой носи отговорност за подобни крещящи пропуски в решения на Общинския съвет.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай