Велинград - online - Тоги и традиции 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тоги и традиции
Публикувано 2017-06-27 09:18:40 от Темпо

На 21 юни своите дипломи за средно образование получиха възпитаниците на две велинградски училища.
СУ “Васил Левски” организира церемония в училищния двор, на която директорът Емил Моллов и завършващите дванадесетокласници се явиха в тоги. “В края на миналата година ви обещах, че при успешно завършване, ще имате тоги и шапки. Това е символично, като завършване на университет, защото образованието, което получавате в нашето училище, е по-високо от това, което получават студентите в някои висши училища”, заяви г-н Моллов.
Той подчерта, че е горд с Випуск 2017 в СУ “В. Левски”, който с общ успех 4.81 на матурата по български език и литература е на второ място в област Пазарджик. Средният успех по английски език е 5.57, а средният успех от дипломите на целия випуск е 5.16. Това оправдава девиза “Моето училище - горд наследник на Васил Левски” и означава, че сте научени да се трудите и да побеждавате, обърна се към завършващите директорът.
Благодарност учителите от името на зрелостниците изрази Йорданка Фурнаджиева, а от името на родителите Йорданка Нанова ги увери, че майчината любов винаги ще бди над тях. Поздравителен адрес изпрати и председателят на СБУ Янка Такева.
Първенец на Випуск 2017 в СУ “В. Левски” с пълна шестица в дипломата за средно образование е Здравка Башкехайова, която бе наградена и с плакет от Министерството на образованието. Общо 16 ученици завършиха с отлични дипломи, като само една стотна не достигна на Славина Нанова за пълна шестица. Гост на тържеството беше зам.-кметът Атанас Палигоров, а за празничното настроение на зрелостниците и техните родители допринесоха и изпълненията на възпитаниците на школата по саксофон към ОДК.
СУ “Св.св. Кирил и Методий” раздаде дипломите на дванадесетокласници в салона на НЧ “Отец Паисий”. Тържеството, на което бе гост зам.-кметът Светла Томова, започна с песен в изпълнение на Михаела Нанова и с видео с интересни моменти от училищния живот на всеки от трите XII класа. Директорът на училището Ани Василева се обърна към завършващите със “Скъпи зрелостници”, защото те вече са зрели хора и им пожела да се пазят от нищетата на духа и да следват мечтите си.
Честта първи да получи своята диплома от Випуск 2017 в СУ “Св.св. Кирил и Методий” заслужи Костадин Кърпачев, който завърши средното си образование с успех 5.99. Заедно с дипломите бяха връчени и награди на ученици, които с изявите си в науката, изкуството и спорта са прославили училището. За съжаление, избраният ред за връчването на дипломите остави горчив спомен и обида за част от учениците и техните родители. По думите на г-н Стоев причината е в “традициите на училището”. Без да вървим срещу традициите, понякога трябва да преосмисляме някои от тях - в името на млади хора.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай