Велинград - online - Казваме категорично “Не” на концесиите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Казваме категорично “Не” на концесиите
Публикувано 2017-06-27 09:29:24 от Темпо

Намеренията на общинското ръководство за парк Клептуза не могат да бъдат факт преди жителите на Велинград да си кажат думата! А те я казаха още преди години с подписка от 2800 души в защита на парка и на обществени обсъждания на проекти. Има проект и решение на Общински съвет. Така че може да се каже, че вече е факт изваждането на проекта от папките и даване старт на идеята. Тук изразявам благодарност към арх-. Енев, който в новия градоустройствен план е заковал изискването, че Клептуза е защитен лесопарк с всички изисквания за неговото устройство и стопанисване.

Казваме категорично “НЕ” на концесиите - имаме опит с беззаконията в “Женска баня” в Лъджене, “Кална баня”, “Радонови бани”. Учудващо е кой даде идея за концесии на парковете, за платени детски площадки. Виждаме как при безпаричието на Общината и милионите задължения парковете оживяват. А ако общината не беше толкова окрадена, щяха да се случат още много хубави неща. И това ще стане!
Господа хотелиери и ресторантьори грешно са си направили сметките за парковете, даже са разделили лесопарк “Двореца” на две - “Кремъчна баня” и “Двореца”. Парк “Кремъчна баня” го открихме и почистихме от боклуци, а някои сега да го получат чистичък и ремонтиран?! Ако всички хотели и ресторанти почистят своите райони, след като толкова милеят за парковете, ще се помогне на общината. Не сме съгласни да се унищожават водни площи в парковете, като водоскока “Дете върху рибка” пред Кремъчна баня, който има история половин век.
Има решение на Общински съвет, че парковете могат да се благоустрояват без търговска едйност, което не е отменено! Консултативният съвет по туризъм прави предложения за концесии, търгове, конкурси, приоритетно предоставяне на минерална вода на концесионери, разрешаване на концесионера да строи по негово желание и без ограничения на търговски обекти. Какво защитава общинският Консултативен съвет по туризъм - общински или частни интереси? Редно е да вземе отношение за туризма във всички направления, а не само за СПА. Точно сега не е време за коментари за парковете. Явно, че не знаете, че има приета Програма за поддържане на зелената система.
Как виждаме проблема защитен лесопарк “Клептуза” с главен архитект природата?
1. Освобождаване на парка от всички самонастанили се търговски обекти.
2. Предоставяне на проектант да изготви количествено-стойностна сметка на одобрения проект за Клептуза след конкурса през 2014 г.
3. Комисия да извърши техническа експертиза за устойчивост на носещата конструкция на сградите - конструктори с пълна проектантска правоспособност, а не комисия от общински съветници. Ако сградите са устойчиви, може да се извърши основен ремонт, преустройство и ново строителство.
4. Основно почистване на езерата и целия лесопарк - веднага!
5. Използване на всички възможности за осигуряване на средства за строителство - имаме кмет на 21 век, трима депутати и хиляди граждани.
6. Създаване към общината на предприятие за поддръжка на зелената система, като се ползва опита на Пловдив. Да се осигурят експерти и качествени работници, а не наши и ваши хора по партийна принадлежност.
7. Включване на целия град, включително и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, в обновяването на любимия парк!
София Ключкова, ИК “Да поработим за Велинград”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води