Велинград - online - Празниците започват за 45-и път, догодина каним дипломатическия корпус 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празниците започват за 45-и път, догодина каним дипломатическия корпус
Публикувано 2017-06-27 09:34:13 от Темпо

На 1 юли започват традиционните за Велинград Празници на културата, които тази година се провеждат за 45-ти път. Както винаги, празникът на Велинград ще бъде в първата събота на юли. В 9 часа в църквата “Успение Богородично” ще бъде отслужена тържествена служба за здраве и благоденствие на жителите на Велинград. Час по-късно на жп-гарата ще бъде посрещнат влака, в който гражданското сдружение “За теснолинейката” организира специално пътуване по случай празника на Велинград.
В 11 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложба от пленери, проведени по време на Празници на културата. Вечерната програма ще започне в 18 часа с шоу представяне на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев” и госутващи духови оркестри и мажоретки. В 19.30 часа на площад “Н. Гяуров” е началото на тържествения концерт, в който ще участват детски състави от Велинград, трио “Сопрано”, Веселин Маринов и Мариам Маврова. Празниците на културата ще продължат до 9 юли включително, а пълната програма ще намерите на стр. 7.
Това лято Празниците ще протекат в предремонта обстановка, защото вече има избран изпълнител за дълго отлагания проект за ремонт на центъра. Кметът Костадин Коев съобщи, че догодина Празниците на културата ще бъдат изтеглени със седмица по-рано - в края на юни вместо в началото на юли. Идеята е да бъде поканен целият дипломатически корпус по случай 70 години от създаването на Велинград и 10 години от обявяването на града за СПА столица на Балканите. С нея е запозната вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която на 24 юни посети Велинград и се срещна с кметове от нашата област. Водени са разговори с министерствата на външните работи и на туризма, за да може идеята да бъде осъществена по най-добрия начин. След като приключат планираните ремонти, ще бъдат набелязани зони във Велинград, които да бъдат посетени от представителите на дипломатически корпус.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай