Велинград - online - Кметът: Гражданското общество да предложи нещо, а не само да критикува 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът: Гражданското общество да предложи нещо, а не само да критикува
Публикувано 2017-06-27 09:35:08 от Темпо

Предложенията за концесии на паркове и Клептуза от Консултативния съвет по туризъм, за които “Темпо” подробно информира в предишния брой, бяха централна тема на редовната пресконференция на кмета Костадин Коев на 22 юни.
Кметът подчерта, че темата е разбунила обществеността и че хотелиерите предлагат, но решителната дума е на народа. СХР (Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите) предлага нещо, а какво би станало, ако не даваме на някой правото да предлага, попита К. Коев.
Според него е много лошо хора, които не харесват нещо и критикуват, в същото време да не предлагат нищо по-позитивно и по-градивно. “Наслушахме се на упреци, че нищо не се прави, а сега се предлага нещо. Нека да чуем и визията на тези, които не харесват предложението и от всички идеи да направим нещо добро за града. Никой не е казал, че предложението за концесии ще бъде прието на 100%. Даваме възможност гражданското общество да се събуди, да предложи нещо, а не само да критикува!”, каза кметът.
По проблема с Клептуза главният архитект Тодор Енев каза, че се радва, че Консултативният съвет по туризъм тръгна с темата. Той припомни основните етапи от проведения през 2014 г. конкурс за идеен проект за нова визия. В конкурса бяха представени 6 проекта, оценявани от изключително авторитетно жури с председател проф. д-р арх. Бойко Кадинов. По искане на журито спечелилият проект 4 пъти доразработи концепцията и общината вече има идеен проект, който е добър и реализируем. Архитектите казаха как, зоната е офункционирана с минимални интервенции. Идейният проект е платен от общината и по него може да се направи количествено стойностна сметка и да се търси финансиране. Клептуза е защитена зона, над карстовия извор не може да има хотелска част с по-висока етажност от тази на сега съществуващите сгради. Публичната общинска собственост на Клептуза е гаранция, че никой не може да прави нещо, което не е съгласувано - общината определя правилата и командва. За съжаление през последните години няма европейски програми, по които общината да получи финансиране за Клептуза, въпреки че има разработен проект.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води