Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.17
Публикувано 2017-06-27 09:36:06 от Темпо

ГРАНЧАРИЦА Община Велинград обяви за обсъждане Проект за СОЗ (санитарно-охранителни зони) за водовземане за питейна вода от река Грънчарица и нейните притоци Малка река, Везьов дол и Трънско дере. На базата на писмо от Басейнова дирекция - Пловдив от 20 юни 2017 г. общината уведомява собствениците на имоти, попадащи в трите санитарно-охранителни пояса и заинтересованите физически и юридически лица. В срок от 1 месец те могат да дадат мнения, предложения и възражения по проекта. Санитарно-охранителните зони, от които се осигурява питейна вода за града, попадат в площта на концесията за добив на волфрам. Затова учредяването на зоните е от голяма важност за Велинград във връзка с предстоящото възобновяване на процедурата за оценка на въздействието върху околната среда на волфрамова мина в местността Грънчарица.


СЕСИЯ На 29 юни ще се проведе редовното заседание на Общински съвет - Велинград. Дневният ред е от 41 точки, сред които е и предложението Централният минерален плаж да носи името на Йосиф Шнитер (още по темата на стр. 4). Съветниците ще разгледат предложението на кмета К. Коев за преструктуриране на дирекция “Икономическа политика, туризъм и реклама”.

ПАШОВО Министерството на образованието и науката преобразува Основно училище “Иван Вазов” в село Пашови в обединено. Заповедта на министър Красимир Вълков е обнародвана в Държавен вестник и подлежи на обжалване в 14-дневен срок. Тя е издадена на база решение на Общински съвет - Велинград и становище на експертна комисия. Промяната на статута означава, че бъдещото обединено училище в Пашови ще обучава ученици до десети клас.

СЕМИНАР Насилието и тормозът в училището бе тема на семинар, който се проведе на 22 и 23 юни във Велинград. Участие в семинара взеха представители на местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от общините Пазарджик, Велинград, Ракитово и Септември. В дискусията участваха и служители на полицията и прокуратурата. ТУРНЕ Представителният детско-юношески фолклорен ансамбъл за народни песни и танци “Здравче-венче” е на турне в Чехия. Самодейците от НЧ “Васил Левски-1893” участват в международен фолклорен фестивал.

ХОРОВЕ На 24 юни НЧ “Отец Паисий-1893” бе домакин на поредната хорова среща. На велинградска сцена гостуваха Представителен смесен хор “Родна песен” към НЧ “Заря-1838” от Хасково с диригент Вела Казакова и Смесен хор “Славей” към НЧ “Дружба-1870” от Харманли с диригент Младен Станчев. Домакин на хоровата среща беше велинградският Смесен хор “Николай Гяуров” под диригентството на Момчил Томов.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води