Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.17
Публикувано 2017-06-27 09:36:06 от Темпо

ГРАНЧАРИЦА Община Велинград обяви за обсъждане Проект за СОЗ (санитарно-охранителни зони) за водовземане за питейна вода от река Грънчарица и нейните притоци Малка река, Везьов дол и Трънско дере. На базата на писмо от Басейнова дирекция - Пловдив от 20 юни 2017 г. общината уведомява собствениците на имоти, попадащи в трите санитарно-охранителни пояса и заинтересованите физически и юридически лица. В срок от 1 месец те могат да дадат мнения, предложения и възражения по проекта. Санитарно-охранителните зони, от които се осигурява питейна вода за града, попадат в площта на концесията за добив на волфрам. Затова учредяването на зоните е от голяма важност за Велинград във връзка с предстоящото възобновяване на процедурата за оценка на въздействието върху околната среда на волфрамова мина в местността Грънчарица.


СЕСИЯ На 29 юни ще се проведе редовното заседание на Общински съвет - Велинград. Дневният ред е от 41 точки, сред които е и предложението Централният минерален плаж да носи името на Йосиф Шнитер (още по темата на стр. 4). Съветниците ще разгледат предложението на кмета К. Коев за преструктуриране на дирекция “Икономическа политика, туризъм и реклама”.

ПАШОВО Министерството на образованието и науката преобразува Основно училище “Иван Вазов” в село Пашови в обединено. Заповедта на министър Красимир Вълков е обнародвана в Държавен вестник и подлежи на обжалване в 14-дневен срок. Тя е издадена на база решение на Общински съвет - Велинград и становище на експертна комисия. Промяната на статута означава, че бъдещото обединено училище в Пашови ще обучава ученици до десети клас.

СЕМИНАР Насилието и тормозът в училището бе тема на семинар, който се проведе на 22 и 23 юни във Велинград. Участие в семинара взеха представители на местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от общините Пазарджик, Велинград, Ракитово и Септември. В дискусията участваха и служители на полицията и прокуратурата. ТУРНЕ Представителният детско-юношески фолклорен ансамбъл за народни песни и танци “Здравче-венче” е на турне в Чехия. Самодейците от НЧ “Васил Левски-1893” участват в международен фолклорен фестивал.

ХОРОВЕ На 24 юни НЧ “Отец Паисий-1893” бе домакин на поредната хорова среща. На велинградска сцена гостуваха Представителен смесен хор “Родна песен” към НЧ “Заря-1838” от Хасково с диригент Вела Казакова и Смесен хор “Славей” към НЧ “Дружба-1870” от Харманли с диригент Младен Станчев. Домакин на хоровата среща беше велинградският Смесен хор “Николай Гяуров” под диригентството на Момчил Томов.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води