Велинград - online - Тридневни тържества за празника на Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тридневни тържества за празника на Ракитово
Публикувано 2017-07-04 08:52:08 от Темпо

Община Ракитово е подготвила тридневна програма по случай празника на града, който по традиция се провежда на 7 юли - деня на храма “Св. великомъченица Неделя”.
Празненствата ще започнат в 10 часа на 5 юли (сряда) с детски футболен турнир на стадиона в Ракитово. В 18 часа ще бъде връчена Национална литературната награда „Милош Зяпков“, която след едногодишно прекъсване отново се провежда със съдействието на Община Ракитово. Тържеството ще се състои в голямата зала на НЧ “Будилник“.

В концертната програма на 6 юли (четвъртък) от 18 часа до късната вечер ще участват Детска вокална група “Дъга“ към НЧ “Будилник“ - Ракитово, СКНТ “Силивряк“ - Ракитово, Група за стари градски песни “Евридика“ - Костандово, фолклорен ансамбъл “Бояна“ - Костандово, вокална инструментална група “Стоп“, поппевицата Мариета Петракиева и балет „Дежа вю“, народният изпълнител Янко Неделчев.
Празничният 7 юли (петък) ще започне с тържествена света литургия в църквата „Св.Вмца Неделя“ и курбан по случай храмовия празник. В 17,30 часа в Културния клуб на пенсионера „Ангел Говедарски“ ще бъде представен обичаят „Еньовден“, тъй като в Ракитово по традиция отбелязват Еньовден по стар стил на 7 юли.
В 18 часа концертът ще открият децата от СКНТ“Силивряк“. В програмата на празника ще се включат Фолклорен ансамбъл “Овчарска песен“ - Дорково, Мария Гергененова и Стоян Арабов от НЧ “Будилник“, Градски духов оркестър Ракитoво, Георги Жеребцов. След официалната част на празника, словото на кмета Костадин Холянов и приветствията от гостите вечерта ще продължи с концерт на поп изпълнителя Илия Ангелов и фолк звездата Райна. Празничната вмечер ще завърши с коктейл в ресторант “Часовника“ и заря.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай