Велинград - online - “Крантевизми” - книга трета за патриоти, а не за идиоти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Крантевизми” - книга трета за патриоти, а не за идиоти
Публикувано 2017-07-18 09:32:29 от Темпо

“Верните думи не са красиви. Красивите думи не са верни. Който умее - много не обяснява. Който обяснява - не умее много.”
Тези мисли на китайския мъдрец Лао Дзъ са дали стимул и кураж на д-р Любомир Крантев да подреди своите мисли и разсъждания в нова книга. Тя отново се нарича “Крантевизми” и е трета част от поредицата, започнала с излизането на първата книга през 2014 г.

“Понеже тези мисли са мои, ги нарекох “Крантевизми”. Така, за хубаво или лошо, ги идентифицирам със себе си и нося цялата отговорност за тях”, обяснява в обръщението си към читателя д-р Крантев. А целта му е да събуди в повече хора заспалия родолюбив дух на българите, за ги мотивира и убеди да вземат съдбата си в свои ръце и да не позволяват на престъпните и продажни политици да определят тяхното бъдеще и това на нашето отечество България. Затова подзаглавието на “Крантевизми” е “Книга за патриоти, а не за идиоти”. Авторът изброява 4 групи хора, за които е написана тази книга и трябва да бъде прочетена от тях:
“1. Робите, които не знаят, че са роби както на своето тяло, така и на другите по-силни, нагли и агресивни хора, за да разберат, че трябва да се освободят и да научат за какво им е необходима свободата.
2. Импотентните интелигенти, чиято интелигентност не е полезна както за самите тях, така и за останалите хора, щом разрешават и се примиряват мутри и простаци да ги управляват.
3. Нормалните хора - за да намерят потвърждение и доказателство за техните анализи и заключения какъв е светът и какво трябва да направят, за да се спасят!
4. Политиците и властитутките, които не искат и не могат да четат подобни книги, за да разберат, че хората не са глупаци, виждат и знаят какво правят и рано или късно ще им потърсят сметка за сторените грехове от тях!”
Читателите на първите две части на “Крантевизми” ще се срещнат в третата книга с познатия безкомпромисен, категоричен и много често пиперлив език на д-р Любомир Крантев. Кратко, ясно, ударно той формулира свои закони, заповеди, правила, симптоми, диагнози...
В “Законите на Крантев” четем: “Колкото по-тъпо е едно нещо, толкова повече продължава то.”
В заповедите на шофьора Крантев към другите шофьори откриваме: “Няма гладък и чист път. Очаквай всякакви дупки, неравности и пречки през цялото време на шофирането в идиотската държава България!”
В “Десет правила как да не умираме преждевременно” лекарят съветва: “Никога не отивай в частна болница! Никога не се доверявай наивно на лекар! Никога не разчитай на мнението само на един лекар! Никога не приемай по-скъпо изследване или лечение с радост! Не давай пари за здравеопазване! Не се радвай, че болниците стават повече!” И обобщава: “Положението е толкова лошо, защото политиците направиха докторите търговци със закон, а народът им позволи това!!! Те изкараха духа от бутилката и вкараха търговците в храма на здравеопазването!”
Запазена марка на д-р Крантев са неговите “Крантевизми” - кратки сентенции, в които той формулира своята философия за живота и основни проблеми на нашето общество. Ето три от тях, а още много ще намерите в книгата:
“Бъди добър и винаги ще бъдеш много самотен и много уморен!”
“Ако знаехме какво точно правим, нямаше да го правим така!”
“Който харчи повече, отколкото печели, става или роб, или престъпник, или покойник!”
Вторият раздел в книгата е “Народ и политика” и в него са събрани статии със заглавия, които казват много: “Приказка за неудобната държава и удобните хора”, “Ода за идиотската държава България”, “Ода за крадливата държава България”, “Абсурдите на “демократична” България”, “Структура на мафиотската държава България”,”Десетте чудеса на червеното ни минало”, “Десетте чудеса на сивото ни настояще”. В този разздел д-р Крантев анализира причините защо България е зле и няма да успее, назовава поименно управниците, които са предали, продали и ограбили страната ни, задава тревожните въпроси “Какво си, българино?”, “Защо, българино?”, “Накъде, българино?” Много от темите продължават и в третия раздел “Размисли”, в който авторът засяга и теми като духовното израстване на човека, диалектиката на живота, съдбата на написаното, цената на свободата.
В четвъртия раздел “Автобиографичен” д-р Крантев пише за “Рекордите на д-р Крантев” и изброява постиженията си в различни области: книгоиздаване, военна кариера, войскови лекар, меломан, ехографист, партийна кариера, участник в най-много конкурси за собственото си място, най-много години като началник на болница (към момента 26 години), най-много години като успешен мениджър и десетият рекорд - управител едновременно на две болници, което е единствен случай в историята на България.
Книгата завършва с “Болезнена поезия” - раздел, в който д-р Крантев публикува свои стихове, създадени по известни творби на Иван Вазов, Стоян Михайловски, Добри Чинтулов.
В послеслова авторът отново пита своя читател как ще я кара нататък, ще позволява ли овчедушно на идиотите и властимащите политици да се гаврят с достойнството му, ще продължи ли сивото живуркане, ще прочисти ли душата си от натрупаната духовна мръсотия. И отново е категоричен: “Ти решаваш съдбата си! Нямаш право да се оплакваш, да се оправдаваш и да обвиняваш другите!”
А вътрешните кориците на книгата разказват своя история: от едната ни гледа Васил Левски редом с българския химн и “Аз съм българче”, а на другата е въпросът на Левски “НАРОДЕ????” и картата на България в бяло, зелено и червено със заръките: “Обичайте България”, “Пазете България”, “Бранете България”. Това е истинското верую на д-р Любомир Крантев.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води