Велинград - online - Фестивалът “Дъга над Клептуза” съчета традиционно и ново 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фестивалът “Дъга над Клептуза” съчета традиционно и ново
Публикувано 2017-07-18 09:38:35 от Темпо

Осмият международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика “Дъга над Клептуза” се проведе от 13 до 16 юли 2017 г. във Велинград. Негови организатори са Община Велинград, Центърът за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс (ЦПЛР-ОДК), музикална школа “Звънче” и вокална група “Караоке”, а ценна помощ за провеждането оказват спонсори и родители на участниците от Велинград.

За първи път фестивалната програма бе открита с голям концерт на площад “Николай Гяуров” вечерта на 13 юли, което даде възможност на повече велинградчани и гости на курорта да се докоснат до атмосферата на фестивала и да чуят изпълненията на част от участниците.
Музикално начало дадоха изпълненията на децата от школата по тромпет с ръководител г-н Кривошийски, следвани от танцьорите от КСТ “Импулс” с ръководител Мая Кондарева.-Енчева. От сцената в изпълнение на участниците прозвуча химнът на фестивала, по време на който бе издигнато и знамето на “Дъга над Клептуза”.
Катерина Мирчева, директор на ЦПЛР-ОДК, съобщи, че в тазгодишното издание на фестивала ще се състезават над 80 деца и младежи от цяла България и за първи път двама изпълнители от Италия.
Фестивала бе открит от Мариана Зинкова, директор “Хуманитарни и социални дейности” в общината, която предаде поздравите от кмета Костадин Коев към всички млади изпълнители. Всяко лято “Дъга над Клептуза” слага своя неповторим отпечатък върху културния карендар на Велинград, каза г-жа Зинкова. Като знак за надграждане тя посочи, че за първи път във фестивалната програма е включен и раздел за танци.
Близо 2 часа продължи концертът, с който бе даден старт на фестивала. На 14, 15 и 16 юли в салона на Народно читалище “Отец Паисий-1893” се състоя конкурсната програма в пет възрастови групи. И тази година фестивалното жури събра изтъкнати музиканти - композитора Светосав Лобошки - председател, певицата Тони Димитрова и велинградчанина Васил Делиев - пианист и композитор. В танцовия раздел на фестивала журираха Цветанка Гаврилова - председател, Ваня Александрова и Георги Ганев.
Поради по-ранното приключване на този брой, подробности за фестивала и имената на победителите очаквайте в следващия брой на “Темпо”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България