Велинград - online - 2 велинградски училища сред първите 184 със статут “иновативни” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

2 велинградски училища сред първите 184 със статут “иновативни”
Публикувано 2017-07-18 09:44:21 от Темпо

На заседанието си на 12 юли 2017 г. правителството одобри първия списък с иновативни училища в страната. За статута кандидатстваха 203 училища и 184 от тях са одобрени от Комисията за иновативните училища, в окято участват психолози, социолози, педагогически специалисти и др.

Сред одобрените са и двете училища от Велинград, които бяха сред първите кандидатствали: СУ “Св.св. Кирил и Методий” и СУ “Васил Левски”. В област Пазарджик общият брой на иновативните училища за учебната 2017/18 г. е 7: 4 в Пазарджик (професионеалните гимназии по икономика и мениджмънт, по механо и електротехника и по химия и хранителни технологии и ОУ “Проф. Иван Батаклиев”), 2 във Велинград и 1 в Панагюрище (ОУ “Марин Дринов”).
Идеята за иновативните училища, залегнала в Закона за предучилищното и училищното образование, е те да бъдат модел на модерното училище, в което учениците ще подобрят резултатите си и критичното си мислене чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни програми.
Описаните в училищните проекти иновативни процеси ще бъдат с продължителност до четири години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците, като не са допуснати проекти, чрез които се внушават верски убеждения и тяхното практикуване.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай