Велинград - online - 16 медала спечели СК “Левски” от игрите на малките селища 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

16 медала спечели СК “Левски” от игрите на малките селища
Публикувано 2017-07-25 09:12:24 от Темпо

В Дългопол, Варнеска област, се проведоха ХХХ Държавни игри на спортистите от малките селища по лека атлетика за юноши и девойки пети - осми клас. Целта на игрите е да дадат възможност и равнопоставеност на републиканско ниво на спортистите от населени места с до 10 000 жители. Прегледът на спорта в малките градове излъчва национални първенци и подпомага развитието на детско-юношеския спорт.

Спортен клуб “Левски” Ракитово за пореден път участва в игрите и завоюва 16 медала: 2 златни, 6 сребърни и 1 бронзов при юношите и 5 сребърни и 1 бронзов при девойките.
В дисциплината 100 м гладко бягане златен медал спечели Минчо Давидов, а сребърен Антон Раданов. На 800 метра Манчо Давидов отново бе пръв, бронзово отличие заслужи Михаил Михайлов. В скока на височина сребърен медал завоюва Георги Зарев, а в скока на дължина бронз взе Антон Раданов. В щафетата 4х100 метра тимът на СК “Левски” в състав Георги Зарев, Чавдар Пашомов, Ивайло Цимпарев и Антон Раданов спечели сребърните медали. В крайнато отборно класиране СК “Левски” Ракитово завърши на второ място с равен брой точки (111) с победителбите от СК “Маратон” Ихтиман.
При девойките Ана-Мария Гагова завоюва сребърен медал в тласкането на гюле, а Лидия Заирова бронз в скока на дълижна. Девойките спечелиха сребърните медали в щафетното бягане 4х100 м в състав Лидия Заирова, Весела Маджирска, Румяна Хаджиева и Илияна Йовчева. При девойките СК “Левски” зае трето място в комплексното класиране след Ихтиман и Костенец.
Финалите на Държавните игри на спортистите от малките селища показват, че тези състезания са големи празници за малките селища.Не само за спорта, защото изявите пряко или косвено ангажират всички от дадено населено място. Голяма е ролята на Българската асоциация на спортистите от малките селища и апостолската работа на председателя Стоян Караиванов и починалия преди 3 г. Петър Мильотев, които върнаха за нов живот спорта в малките селища.
Човек трябва да види с какъв трепет и всеотдайност децата се впускат в надпреварата, как треньори и родители изживяват случващото се. Да погледне искриците радост или тъга в очите им в края на битките. Да срещне гордите победители от турнирите с медали на гърдите. Много деца се организират в спортни занимания, получават възможност за изява и са мотивирани, че отиват на сериозно изпитание и отборът трябва да бъде подготвен. Така те се изграждат и като личности, спортът ги учи на дисциплина, извличат опит от стресови ситуации и се подготвят за живота.
Тодор Тодоров, председател на СК “Левски”, Таня Пейчинова, Стефан Сергиев, треньори и учители

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води