Велинград - online - Параклисът “Св. Илия” над Клептуза обновен за Илинден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Параклисът “Св. Илия” над Клептуза обновен за Илинден
Публикувано 2017-07-25 09:48:09 от Темпо

Параклисът “Свети Илия” над Клептуза събра десетки гости на своя храмов празник на 20 юли, Илинден. След месеци усилена работа от дружеството на туристите ветерани и жители на Велинград параклисът посрещна празника изцяло почистен, ремонтиран и обновен. Със съдействието на кмета Костадин Коев в почистването на района около святото място се включиха и общински служители.

Резултатите от положените усилия заслужават адмирации. Още в самото начало на стълбите, които водят от Клептуза към параклиса е поставена красива цветна табела, която информира посетителите, че до местността “Свети Илия” има 70 метра път. Стълбите са изцяло почистени, като на няколко места са направени нови дървени пейки за отдих. С много труд е възстановен старият и рушащ се заслон, като на негово място е издигнат нов с пейки и маси. Цялата местност, част от която са и археологическите разкопки, в момента е приятно и чисто място за посещение на туристи.
Денят на свети Илия бе отбелязан с тържествена литургия, отслужена от отец Ангел в църквата „Свети Георги” в кв. Чепино и водосвет край на параклиса „Св. Пророк Илия”, където бе раздаден курбан за здраве. Сред дошлите да почетат празника бе и кметът на Община Велинград Костадин Коев, който пожела на всички здраве и благополучие.
Водосвет и курбан имаше и на параклиса “Свети Илия” на Елин връх, където бяха отбелязани и 2 години от поставянето на големия християнски кръст, който осветява Чепинското корито. Илинден празнуваха и в църквата в Дорково.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай