Велинград - online - Кметът Костадин Коев: В Каменица ще направим 6 километра нови водопроводи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът Костадин Коев: В Каменица ще направим 6 километра нови водопроводи
Публикувано 2017-07-25 09:52:47 от Темпо

През летния сезон едни от най-тежките инфраструктурни проблеми на Велинград са свързани със състоянието на водопреносната мрежа, особено в квартал Каменица. На редовната си пресконференция на 20 юли кметът Костадин Коев съобщи, че е събрал на среща всички бивши управители на общинската фирма “ВКТВ”, за да чуе техните становища и предложения. Той изрази увереност, че ще работи в пълен синхрон с новия управител на “ВКТВ” Георги Мяшков, който поема дружеството в трудния летен период.

Кметът Коев постави акцент върху работата по изграждането на новия водоем “Нежовица”, който ще бъде с обем 1500 кубика - пет пъти повече от досегашния. Много е важно за Каменица да има вода на склад, за да може водата да не спира толкова често. Бъдещият водоем “Нежовица” ще бъде точно такъв склад, но за целта той трябва да се пълни. Тъй като от съществуващите 10 “майки” за пълнене на водопровода функционират едва 2, са запланирани съвместни действия с ДГС “Алабак”. Заедно с горското стопанство ще бъдат извършени санитарни сечи за изчистване на затлачените “майки”, за да потече вода по водопровода “Самоводица”. Успоредно с изграждането на “Нежовица” ще бъдат подменени и части от тръбата, която е от далечната 1926 година и на много места от нея изтича вода.Ако бъдат хванати всички възможни водоизточници в района, кметът прогнозира, че дебитът ще бъде 10 литра/секунда. Това ще помогне значително за решаване на проблема със захранването с вода на Каменица, като по думите на К. Коев в квартала ще бъдат изградени около 6 километра нови водопроводи. Допълнително ще се работи и по водопреносната мрежа по критичните улици “Йорданка Чанкова”, “Лесничей Попов” и “Гоце Делчев”.
От “Темпо” поставихме на вниманието на кмета сигнала на наш читател, живеещ на улица “Александър Димитров” в Каменица. Сигналът е за тръба в района на пералнята на “Власа”, от която денонощно се изливат хиляди кубици студена вода. Според читателя е престъпление студената вода да изтича, докато толкова хора в квартала страдат от липса на вода заради ниското налягане. Кметът се ангажира със спешна проверка и решение по случая, който ще продължим да следим.
Другият ангажимент, който пое г-н Коев е, че в Драгиново тази зима ще има вода, а в читалището в селото ще заработи геотермалното отопление. В момента се прави смяна на около 400 метра от довеждащата тръба от Воторно, а до септември ще бъде изградено и ново хлораторно за Драгиново.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води