Велинград - online - Нощни проверки по язовирите, хванаха бракониер с кану 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нощни проверки по язовирите, хванаха бракониер с кану
Публикувано 2017-08-15 09:28:45 от Темпо

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) направи отчет за извършените проверки през изминалия месец юли, насочени срещу бракониерския улов. На двата язовира в съседните общини Ракитово и Сърница - яз. Батак и яз. Доспат, са направени 5 нощни проверки по суша и вода. От водите на яз. Батак са извадени хрилни мрежи с обща дължина около 540 м., от яз. Доспат са извадени 15 бр. комбайни с обща дължина около 1 840 м. Уловената в тях риба: шаран – около 80 кг. и каракуда около 60 кг. е освободена и върната обратно във водата. Иззети са забранени за ползване уреди, но не са заловени бракониери.

Нощните проверки продължиха и през изтеклата седмица. На 3 срещу 4 август в района на Костандовски залив на яз. Батак са открити 8 бр. кошове за раци, а в района на Дорковски залив е открита 1 бр. мрежа с дължина около 60 метра и размер на окото 30 мм. Уловените около 10 кг. раци и 5 кг. костур са освободени и върнати във водата.
На 5 август, след подаден сигнал, около 19.00 ч. в района на местност Арабаджи дере са открити нови 10 броя кошове за раци. Неизвестни извършители със синя лодка са избягали. Уловените раци са били около 15 кг. и са върнати във водата. Проверката е продължила до 6 часа на 6 август, като в същата местност са открити други 10 бр. кошове с раци, които също са върнати в язовира.
На 7 и 8 август в резултат на нови проверки инспекторите от ИАРА успяха да заловят нарушител в района яз. Батак. Бракониератъ е бил с кану и е извършвал риболов на езерен рак с винтери. Кануто и 30 бр. винтери са иззети. В тайник в дъното на кануто са открити 60 кг. раци, които са върнати във водата. От водите на язовира са извадени още 220 бр. коша с приблизително 30 кг. раци, които също са върнати във водата.
В разгара на туристическия сезон проверките за бракониерски улов на язовирите ще продължат.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай