Велинград - online - Велинград 2020 – планове на хартия и в бъдеще време 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

Велинград 2020 – планове на хартия и в бъдеще време
Публикувано 2017-08-15 09:34:50 от Темпо

На 24 август ще се проведе обществено обсъждане на актуализацията на Общински план за развитие до 2020 година. Планът е приет през 2014 г., а актуализацията се налага заради отделянето на Община Сърница от Община Велинград. Другата причина за осъвременяване е стратегическата рамка на Европейския съюз „Европа 2020“. Актуализацията е изготвена по силата на договор между Община Велинград и фондация „Общество на познанието“.

Според плана в бъдеще време до 2020 г. Велинград ще трябва да се превърне в конкурентноспособна община с динамичен сектор туризъм. Следващите приоритети са: създаване на по-благоприятна среда за развитие на индустрия и иновации; развитие на аграрния сектор и използване на ресурсите на горския фонд; повишаване на заетостта; подобряване на качеството и достъпа до здравеопазване, образование, социални услуги и култура; подобряване на техническата инфраструктура; щадящо използване на ресурсите и околната среда; повишаване капацитета и ефективността на Общинска администрация и стимулиране развитието на Велинград, за да се превърне в урбанистичен център в Южния централен район. Финансовата рамка на плана е в размер на 11.8 милиона лева.
В плана са заложени редица количествени индикатори, за да бъде гарантирано неговото изпълнение. Планира се повишение на броя на регистрираните нощувки с 30%, като за база се взимат 314 000 нощувки, регистрирани през 2011 г. Също с 30% е планирано увеличение на чуждите преки инвестиции. Площта на обработваемата земеделска земя се очаква да се увеличи от 64 но 85%. Планирани са 10 броя нови здравни, образователни и социални заведения, 2 нови общински спортни бази. Туристическите атракции растат от 0 на 3 броя, а обектите на културно-историческото наследство от 0 на 1. За периода на плана са предвидени 50 км рехабилитирана пътна мрежа с регионално и местно значение. Очаква се 50% от населението на общината да бъде обслужвано от пречиствателна станция за отпадни води, да се обновят 30% от жилищния фонд и 20% от зелените площи.
Част от актуализацията на плана е и списък на проектите, които общината смята да реализира до 2020 година. Сред тях са реконструкция на Централния минерален плаж „Йосиф Шнитер“, обновяване на Стадиона, нови атракции и Туристически информационен център на Клептуза, израждане на спортно-технически комплекс „Сютка“, спортен комплекс в Драгиново, 2 ски писти с 2 влека на Юндола, превръщане на теснолинейката в туристическа атракция, създаване на Посетителски център „Николай Гяуров“, консервация и експониране на тракийското светилище на връх Острец и много други.
Планът включва и инвестиционен профил на Община Велинград, който предлага актуална информация за потенциални инвеститори. Преди и по време на общественото обсъждане жителите на общината могат да предложат свои оценки, мнения и идеи. Пълният текст на актуализирания ОУП е публикуван на сайта на общината.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай