Велинград - online - Фалстарт на проектите за саниране на общински сгради и ПГГС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фалстарт на проектите за саниране на общински сгради и ПГГС
Публикувано 2017-08-15 09:37:27 от Темпо

С решения за прекратяване приключиха започналите на 11 май конкурси по 3 обществени поръчки за саниране на двете сгради на Общинска администрация, сградата на ул. “Хан Аспарух” 16 и Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”. Както читателите на “Темпо” знаят, за трите поръчки кандидатстваха само 4 фирми. Според комисията с председател заместник-кмета Светла Томова и последвалото решение на кмета Костадин Коев техните оферти не са подходящи. Заради липсата на конкуренция общината счита, че трябва да се проведат нови обществени поръчки и то в конкурентна състезателна среда.

В поръчката за въвеждането на мерки за енергийна ефективност в старата и новата сграда на общината на стойност 1 822 759 лева се яви само софийската фирма “Бигла III” ООД. Решението на комисията е, че отстранява участника заради неподходяща оферта и прекратява процедурата.
Аналогична е ситуацията с ремонта на сградата на ул. “Хан Аспарух”, в която се помещават държавни структури като Районна прокуратура, “Социално подпомагане”, РЗИ и др. За тази поръчка на стойност 710 078 лева оферта подаде единствено “Престиж Бизнес 93” Благоевград, но според комисията тя не е подходяща.
В обществената поръчка за избор на изпълнител по проекта за обновяне на материалната база на Професионалната гиманзия по горско стопанство “Христо Ботев” се включиха две фирми: “Запрянови 03” Асеновград и “Геоинвест инженеринг” София. Проектът се финансира по приоритетна ос за образователна инфраструктура и е на стойност 980 662 лева. Заради неподходяща оферта комисията е отстранила от участие “Геоинвест инженеринг”. На първо място е класирана офертата на “Запрянови 03”, но в същото време процедурата е прекратена. Мотивите за прекратяване са, че при само една подходяща оферта е налице липса на свободна конкуренция. Класираната на първо място асеновградска фирма вече е подала жалба пред Комисията за защита на конкуренцията, така че ще се чака решението на държавния орган.
Успоредно с конкурсите за изпълнител на строително-монтажните дейности по трите проекта общината проведе и конкурси за избор на фирми за строителен надзор. Тези поръчки не са прекратени и в тях има победители. Интересното е, че на първо място в трите конкурса са класирани софийски фирми, в чието наименования присъства думата “диамант”.
Поръчката за строителен надзор по проекта за обновяване на материалната база на ПГГС “Христо Ботев” печели консорциум “БМ Надзор-Диамант”. Прогнозната стойност на поръчката е 27 000 лева. Останалите участници са отстранени от процедурата, така че няма класиран на второ място.
ДЗЗД “Диамант-Топ надзор” печели проръчката за строителен надзор по проекта за ремонт на общинската сграда на ул. “Хан Аспарух” 16 с прогнозна стойност 30 000 лева. На второ място е класирана “Кима консулт” ЕООД от Пловдив.
Победител в конкурса за строителен надзор на ремонта на двете сгради на Общинска администрация е консорциумът “НСН-Диамант”. Прогнозната стойност е 50 600 лева. Останалите двама кандидати са отстранени, така че и за тази поръчка няма класиран на второ място.
Обявяването и провеждането на нови обществени поръчки по тези важни проекти изисква месеци. В същото време проектите, финансирани с европейски средства, са обвързани със срокове и всяко забавяне носи рискове.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води