Велинград - online - Георги Сейменов – осми на 100 м св. стил 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Георги Сейменов – осми на 100 м св. стил
Публикувано 2017-08-22 08:49:27 от Темпо

В средата на август унгарската столица Будапеща стана домакин на Световното първенство по плуване за ветерани – мъже и жени. Интересът към състезанието беше огромен. Показателен за това е фактът, че още в началото на тази година, когато стана известно къде ще се проведе първенството, само за 1 месеца се записаха повече от 3 000 участници. А за самото състезание в Унгария пристигнаха около 20 000 ветерани от всички континенти. Те бяха разделени на групи по годините на състезателите: 25 – 29, 30 – 34, 35 – 40 и т. н. до над 65 г. Заради изключително големия брой участници стартовете са се провеждали на 4 плувни басейна при отлична организация.

България беше представена от 24 ветерани – мъже и жени в различните възрастови групи и дисциплини, а сред тях беше и велинградчанинът Георги Сейменов, роден през 1989 г., възпитаник на ПК “Белмекен” с треньори Йорданка Пенина и Велко Клешков.
В кралската дисциплина на 100 м св. стил във възрастовата група 25 – 29 Георги е постигнал време от 53:44 сек., което му е отредило 8. място в крайното класиране при най-бързите плувци в света. Постижението е изключително силно, като се има предвид, че в тази ранна възраст за ветераните-плувци, много от тях все още се намират в отлична форма и плуват като в най-силните си години.
В старта на 50 м. св. стил Георги завършва на 21. място с време 24:87 сек., а на 50 м делфин се класира на 11. място с време 26:04 сек. Георги Сейменов е в състава и на смесената щафета на България 4х50 м, допринасяйки нашата страна да стане шеста в света! А в щафетата на 4х50 св. стил България завършва 29-та.
Като се допълни и фактът, че съперниците в отделните дисциплини са варирали от 120 до 180 души в индивидуалните стартове и между 20 и 40 при щафетите, може да се разбере за степента на конкуренцията и стойността на постиженията. Не трябва да се подценява и още една важна подробност. Ветераните участват в това първенство изключително със свои средства или разчитайки на спонсори. Плувната федерация с нищо не подпомага тези спортисти, които благодарение на своя ентусиазъм и любовта си към плуването прославят България по света.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България