Велинград - online - 6 коня изчезнаха от “ареста”, за един платиха глоба 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

6 коня изчезнаха от “ареста”, за един платиха глоба
Публикувано 2017-08-22 09:12:08 от Темпо

Вече се превърна в нещо като своеобразна „атракция” появата на коне из улиците и парковете на Велинград. Почти не минава ден, в който жителите и гостите на нашия курортен град да не видят по няколко коня, тръгнали свободно на паша на най-неочаквани за това места. Всички паркове и тревни площи се превръщат в пасища за спокойно разхождащи се безстопанствени животни, а по натоварените улици те са и опасност за движението.

И ако това вече дори не е новина, защото конете буквално станаха част от градския пейзаж, то новината е, че през миналата седмица са задържани 7 коне. Конете са прибрани от общината в помещение до “Люпилнята”, а на собствениците им са наложени глоби. Единият от тях е платил глобата от 100 лева. Останалите обаче са си решили проблема по друг начин - задържаните коне са изчезнали от временния “арест” и никой не знае къде са...
Кметът Костадин Коев е провел разговори с представители на Бюрото по труда и “Социално подпомагане”. Обсъдено е дали има начини собствениците на коне, които ги оставят свободно да се разхождат из града, да бъдат санкционирани по линия на отпусканите от държавата социални плащания и помощи. Тъй като такива варианти не съществуват, общината ще трябва да търси други законови начини за справяне с проблема. Дали този път ще ги открие, ще проличи по това ще продължим ли да се разминаваме с коне по улици, паркове и градинки.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай