Велинград - online - Кога община Велинград ще въведе плащане чрез ПОС терминали 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кога община Велинград ще въведе плащане чрез ПОС терминали
Публикувано 2017-08-22 09:17:42 от Темпо

Една от амбициозните задачи на настоящето правителство е да облекчи административната тежест за гражданите и фирмите. За да се случи най-после административната реформа, са нужни множеството промени в закони и наредби. Една от тях, предложена от Министерството на финансите, е всички държавни институции и общини да предоставят на гражданите и бизнеса възможности за плащания без такси и комисиони.
Всяко ведомство и кметство трябва да има възможност за различни начини на плащане на такси или услуги по банков и/или електронен път, с платежна карта или в брой. Институциите ще трябва да насърчават плащането с платежна карта чрез терминални устройства ПОС, където има осигурена такава възможност. Администрациите, включително общинските, ще трябва задължително да посочват възможността за разплащане по картов път с подходящи съобщения и указателни табели. Информация ще трябва да има и на официалните сайтове на държавните ведомства и общините. Финансовото министерство ще извърши проверки за инсталираните ПОС терминали, за да може гражданите да пестят от такса за превод.
Услугата за плащане чрез ПОС терминал е достъпна в доста общини. Например през юни т.г. това удобство за гражданите въведе съседната община Сърница. Как стоят нещата в Общинска администрация - Велинград и дали са готови да започнат подобна административна реформа от септември 2017 г.? Ресорният заместник-кмет Атанас Палигоров информира, че има решение, по силата на което Общинска банка ще достави 2 ПОС терминала за нуждите на нашата община. Устройствата ще са за плащане на местни данъци и такси и на касата към деловодството в общината. Договорът е в процес на подписване.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България