Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.08.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.08.17
Публикувано 2017-08-22 09:27:11 от Темпо

ЮНДОЛА Курортът Юндола се подготвя за традиционния събор. Това лято съборът ще се проведе на 27 август. Домакините обещават богата фолклорна програма и неизменната атракция - народни борби.


ОБЖАЛВАНЕ Обществената поръчка за изграждане на котел на пелети и нова отоплителна инсталация в Средно училище “Хрисот Смирененски” в село Света Петка е обжалвана. В комисията за защита на конкуренцията жалба е подал ЕТ “Металик-Иван Михайлов” - една от петте фирми, които са подали документи за участие, но са отстранени с решение на комисията. Според заповедта на кмета Костадин Коев на първо място е класирана пазарджишката фирма “Техно-консулт 2000”. Обществената поръчка е с прогнозна стойност 314 166 лева. За да започне изграждането на отоплителната инсталация в училището, ще се чака решението на КЗК.

ОБРАЗОВАНИЕ С постановление от 11 август правителството разпредели близо 80 милиона лева - допълнителни средства за министерства и общини за увеличаване на стандартите за делегирани дейности в училища и детски градини. Сумата, която ще получи община Велинград, е 431 740 лева. За община Ракитово са предвидени 183 112 лева, а за община Сърница 62 633 лева.

ЗЕМЕДЕЛИЕ Директорът на Областната дирекция “Земеделие” Стоян Траянов издаде заповед, с която определи членовете на комисията за сключване на споразумения за ползване на земеделскидеми в землището на Велинград. За председател на комисията е определен Сава Бошнаков - началник на Общинска служба “Земеделие” във Велинград. Освен експерти от службите във Велинград и Пазарджик в комисията трябва да участва и кметът Костадин Коев или упълномощено от него лице.

ПОМОЩИ В Дирекция “Социално подпомагане” тече кампанията за подаване на заявления за целеви помощи за отопление през зимния сезон. За 5 месеца помощтта е 365 лева. До момента са подадени над 2 100 молби от социално слаби граждани. В ход е и кампанията за подаване на молби за еднократна помощ за първокласници в размер на 250 лева. Крайният срок изтича на 15 октомври 2017 г.

ВОДА Регионалната здравна инспекция е констатирала завишено количество на бактерията ешерихия коли в питейната вода на град Костандово. Пробата е взета в периода 1 – 15 август, по време на редовния мониторинг на качеството на питейните води в областта. Няма констатирани случаи на заболяване.

ЗАПЛАТИ По данни на Националния статистически институт средната работа заплата в област Пазарджик през второто полугодие на 2017 г. е 874 лева в обществения и 810 лева в частния сектор. По показател средна работна заплата нашата област е на 12-то място в България. В челото на класацията са София със средна заплата от 1 411 лева и Стара Загора с 1012 лева.

РЕКЛАМИ По протест на Окръжната прокуратура в Административен съд - Пазарджик са образувани дела срещу текстове от наредбите за рекламно информационна дейност на общините Велинград и Ракитово. Наредбата на Велинград е от 2017 г., а на Ракитово от 2004 г. Съдът ще гледа двете дела на 13 септември 2017 г.

КОНЦЕРТ С концерт църковна музика бе почетен 15 август - Голяма Богородица. Концертът бе организиран от Община Велинград, НЧ “Отец Паисий” и хотел “Рич”. След отслужването на водосвет в концерта се включиха музикалната школа “Звънче” и Смесеният градски хор “Николай Гяуров”.

МИС На 26 август ще се проведе конкурсът “Мис Велинград 2017”. За титлата ще спорят 12 момичета, определени след кастинг. Водещ на шоуто ще е Александър Кадиев, а в журито ще се включи и Ники Кънчев.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води