Велинград - online - Каруците са над правилата и законите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Каруците са над правилата и законите
Публикувано 2017-09-19 10:05:40 от Темпо

На достатъчно места по бул. „Съединение” в отсечката между Чепино и Лъджене са поставени пътни знаци, които забраняват движението на каруци или както е според Закона за движение по пътищата (ЗДП), забраняват движението на превозни средства с животинска тяга. По закон е така, има знаци, но много често те не се спазват!

Почти не минава ден, в който могат да се видят каруци, теглени от коне, да минават не само по главния булевард, но и по улиците „Юндола”, „Ал. Стамболийски” и „Кирил и Методий”. Дори и светофарите не стряскат каруцарите! Те смело и безотговорно преминават и през такива кръстовища. Каруците нямат място на най-оживените и натоварени улици. Всеки знае, че едно животно неочаквано може да се изплаши в даден момент и да стане неконтрлируемо. Ако това стане на някое натоварено кръстовище, не се знае какви могат да бъдат последствията. Допълнителна „екстра”, която остава след преминаването на каруците, е резултаът от естествените физиологични нужди на конете. И тъй като доста от каруцарите не са поставили чувал, платнище или чул зад коня, уличните настилки са осеяни с фъшкии.
Каруци се движат и по пътя между Велинград и Ракитово, както и по дефилето след гара Костандово, което също е забранено! Излишно е да се казва, че щом има забрана, тя трябва да се спазва. Но когато няма желание за това и се появяват нарушители, те трябва да бъдат санкционирани. В това отношение контролът на Общинската администрация чрез Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и имуществото на територията на Община Велинград, както и и на КАТ е редно да бъде безкомпромисен и стриктен. Само така ще се осигури нормална и безопасна обстановка по улиците на града ни.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай