Велинград - online - Членове на читалището в Грашево сезират съда за нелегитимно събрание 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Членове на читалището в Грашево сезират съда за нелегитимно събрание
Публикувано 2017-09-19 10:07:40 от Темпо

Седем членове на Народно читалище “Виделина-1946” в село Грашево са подали възражение до Окръжен съд - Пазарджик във връзка с проведеното на 4 септември 2017 г. извънредно отчетно-изборно събрание. Според тях събранието е било нелегитимно и опорочено по ред причини.

Във възражеинето се посочва, че не е спазено изискването на Закона за народните читалища и не е имало залепена покана на общодостъпно място 7 дни преди събранието. Събранието е проведено без необходимия кворум, тъй като 7 от присъстващите 35 членове са напуснали в знак на несъгласие. На голяма част от членовете не са били връчени покани и от общия членски състав от 75 човека са се явили и положили подпис 35. Списъкът е включвал само 61 имена, бил е различен от действителния и е бил изготвен не от Читалищното настоятелство, а от нелегитимни лица, като в него умишлено е изпуснато името на работещата от 10 години в читалището библиотекарка. При регистрацията на участниците с недействителния списък са работили юристите Сашка Целева и Дафинка Семерджиева, които не са членове на читалището. По закон Общото събрание се свиква по решение на Читалищното настоятелство, но в случая неговият председател е бил заплащен с глоба от 500 лева, а членовете с глоби от по 300 лева. Решението е за провеждане на събранието от 18 часа, но часът на поканата е сменен на 15 часа - през работното време на работещите в обувния цех на втория етаж на читалищната сграда.
Възражението е и по начина на протичане на събранието, в което основна роля е играл кметът на Грашево Асен Мастев, който “не е член на читалището и няма право да администрира, да дирижира и да се намесва грубо в работата на читалищното ръководство и дневния ред на събранието”. Според вносителите функциите на председателя на читалището по време на събранието са били иззети от Сашка Целева, която също не е член на читалището, а е обяснила, че присъстват в ролята на юридически съветници, но юридическа помощ на читалищата по закон се оказва от Министерството на културата.
Според подателите на възражението предложеният за председател на НЧ “Виделина-1946” Валентин Русинов не е легитимен, затруднявал е работата на читалището и на събранието се е държал невъздържано и грубо, обиждайки част от членовете.
Това е втори опит за провеждане на събранието след неуспешния такъв от април 2017 г. Очаква се решението на съда за легитимността на събранието и взетите решения.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води