Велинград - online - “Следвай буквите” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Следвай буквите”
Публикувано 2017-09-19 10:09:30 от Темпо

Библиотеката не е стандартното място, където може да видите изрисувани графити, но пък това модерно улично изкуство превръща една от библиотеките в нашия град в едно различно и по-интересно място. Става въпрос за библиотеката към читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ в кв. Чепино.

Пътят към книгите вече сочат букви, символи, стара мастилница и една голяма сова, символ на мъдростта и знанието. Идеята за проекта „Следвай буквите” е на читалищното настоятелство, а с практическата му реализация се заеха двама млади творци художници - Михаела Маврова и Захари Миленков. Михаела е от Велинград, тя е завършила Художествената академия, специалност стенопис, а нейният партньор и приятел Захари е самоук художник с интерес и влечение към уличното изкуство.
Графитите в библиотеката вече имат и своите първи „фенове“. Те впечатляват и се харесват и от по-възрастните читатели, и от по- младите. Последните да идват по-често, да разглеждат и да четат книги, но не само такива от задължителния летен списък - на това се надяват от читалището в кв. Чепино. И даже приканват тинейджърите да идват в библитеката и да се „тагнат“ (отбележат) пред старата и мъдра сова или просто да публикуват в социалната мрежа селфи с любимата книга.
За последните два месеца читалищната библиотека е добавила към своя фонд над 300 нови книги и те очакват своите читатели.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България