Велинград - online - Италианско сопрано изправи публиката на крака с българска народна песен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Италианско сопрано изправи публиката на крака с българска народна песен
Публикувано 2017-09-19 10:11:25 от Темпо

Велинград отбеляза 88 години от рождението на оперната легенда Николай Гяуров. На 12 септември Историческият музей подреди изложба за великия бас във фоайето на общината, където посетителите имаха възможността да видят и филм за именития велинградчанин. Под мотото „Цветни улици” деца художници рисуваха тематични платна, а вечерта в амфитеатъра до хотел “Рич” общината и международната фондация “П. Детев” организираха детска музикална вечер с представянето на филма ,,Българчета в Брюксел”. Вечерта бе част от програмата на фестивала на музикалния филм, който носи името на Н. Гяуров.

На 13 септември, в деня на рождението на Николай Гяуров, пред неговия паметник баха поднесени цветя от Общинска администрация, Общински ъсвет, Историческия музей, представители на политически партии и читалища, съученици на оперния певец. Наред с официалните гости на тържеството присъства и италианската оперна певица Силвия Пепе, която малко по-късно пя пред велинградската публика в Народно читалище “Отец Паисий”.
Концертът на сопраното Силвия Пепе се проведе със съдействието на Италианския културен институт в Блъгария и Международната фондация “Петър Детев”. Младата италианка, която е голяма почитателка на маестро Николай Гяуров, сподели вълнението си да пее на сцената, на която за първи път изгрява талантът на бъдещия бас номер едно на планетата. Символично бе, че Росица Димова - преподавател в Широка лъка и корепетитор в Пловдивската опера, акомпанира на рояла, подарен на лъдженското читалище от Николай Гяуров. В програмата бяха изпълнени творби на Пучини, Верди, Чилеа и Рахманинов. Комплимент и уважение бе, че Силвия Пепе откри концерта с “Хайдушко либе” на Марин Големинов, а на финала изпя българската народна песен “Зайди, зайди, ясно слънце”, с което изправи на крака публиката и спечели сърцата и аплодисментите на всички в залата. Поздравителен адрес до Силвия Пепе от името на кмета Костадин Коев връчи неговият заместник Исмаил Моллов, такъв изпрати и Италианският културен институт, а общината и музеят поднесоха цветя. С диплом от общината бе удостоена и авторката на филма “Българчета в Брюксел” Светла Бъчварова.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води