Велинград - online - Граждани от областта настояват за прекратяване на концесията за волфрам 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Граждани от областта настояват за прекратяване на концесията за волфрам
Публикувано 2017-09-19 10:13:05 от Темпо

На 13 септември 2017 г. група граждани от различни общини в област Пазарджик са входирали в Община Велинград подписка, в която настояват категорично за прекратяване на договора за концесия на метали и волфрамови руди край Велинград, съобщи за “Темпо” Калина Янева, която е една от подписалите се под искането. Подписи са положили хора от Пазарджик, Белово, Септември, Ракитово и Батак.

Искането за прекратяване на договора за концесия е различно от позицията за пререзглеждане на договора, оповестена на срещата на 4 септември, проведена по инициатива на кмета Костадин Коев с министъра на околната среда Нено Димов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутати. Според участниците в подписката прекратяването на концесионния договор може да стане, като кметът на Община Велинград сезира Министерски съвет.
"Възложени са правомощия на Министъра на МИЕ за последващи действия по сключване на договор за концесия за добив на метали и волфрамови руди. Като Концедент и страна по договора, държавата има право да прекрати едностранно договора за концесия, като изпрати Съобщение за прекратяване на договора до ответната страна. Договорът е обективно неизпълняем. Съществува обективна невъзможност договорът да бъде реализиран. Той е увреждащ договор", се казва в заявлението на гражданите до кмета. Те настояват кметът категорично да застане зад интереса на гражданите и да настоява Република България в лицето на Министерски съвет и титуляра по договора - министър-председателят, да предприемат действия в тази посока.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България