Велинград - online - Отстранена е тежката авария на сондаж „Мизинка” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отстранена е тежката авария на сондаж „Мизинка”
Публикувано 2017-09-19 10:15:24 от Темпо

През 2011 година с Решение № 28 от 04 февруари Министерството на околната среда и водите предоставя на Община Велинград безвъзмездно за управление и ползване за срок от 25 години находище на минерална вода „Велинград-Каменица”. Състоянието на водовземните съоръжения към днешна дата е в окаяно състояние, като с най-много компрометирани участъци и загуба на гореща минерална вода от надземното оборудване бе сондаж №3 „Мизинка”.

Въпреки силно компрометираното съоръжение и загубата на гореща вода, до момента не са били предприемани никакви ремонтни дейности. В средата на месец юли 2017 година той аварира и загубите на гореща минерална вода достигнаха 80%. Наета фирма от Община Велинград, която е специализирала в ремонтни дейности на сондажи и екип от Общинска администрация Велинград извършиха ремонтни дейности на аваририралия сондаж. Множеството пробиви в надземната част на водоземното съоръжение бяха напълно ремонтирани, като са подменени спирателните кранове и тръбна разводка.
Към настоящия момент градските чешми и ползвателите на горещата минерална вода имат достатъчен дебит за нормалното си потребление. Също така имотът, отреден за озеленяване около сондаж №3 „Мизинка”, е благоустроен, като предстои затревяването му и засаждане на дръвчета, които да засенчват градските чешми в горещите летни дни, намиращи се в непосредствена близост до сондажа.
Приоритет на кмета Коев е въвеждането на всички водовземни съоръжения от находището на монерална вода в нормален режим на работа, което ще осигури достатъчно минерална вода, както на градските чешми, така и на другите ползвателители.
Пресцентър на Община Велинград









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай