Велинград - online - Ремонтират центъра за 244 дни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ремонтират центъра за 244 дни
Публикувано 2017-09-19 10:26:01 от Темпо

244 дни е срокът за строително-ремонтните дейности по проекта за нова визия на централната градска част на Велинград. На първата официална пресконференция на 13 септември 2017 г. Деян Инджов от фирмата-изпълнител “ИСА-2000” каза, че ще спазят срока, защото разполагат с достатъчен ресурс от хора и техника. “В личен план се радвам, че отново имаме възможност да се докажем във Велинград. За нас това е поредно предизвикателство, което да изпълним качествено и в срок”, каза г-н Инджов, но допълни, че вече е назрял моментът ремонтът на центъра да започне.

Въпреки настоятелните въпроси на журналисти обаче дата за първата копка по проекта не бе посочена. За да бъде даден официален старт, общината трябва да уреди още редица документи. Едва тогава ще може центърът да бъде ограден и да се превърне в строителна площадка. Главният архитект Тодор Енев обясни, че първо трябва от площада да излязат многобройните павилиони, сергии, маси и други търговски обекти. Общинският съвет ще разгледа и гласува схема за тяхното преместване в централния парк на сесията на 28 септември. Схемата се прави вече за четвърти път, за да бъдат максимално удовлетворени различните искания. Ако решението бъде взето, то ще влезе в сила около средата на октомври.
Според арх. Енев най-проблемна е подземната инфраструктура. По време на последния голям ремонт на центъра (1985-88 г.) е излята бетонна подложка и оттогава не е пипано нищо. На 18 септември общината събира представители на всички фирми, които ще прекарват подземна инфраструктура, за да стиковат помежду си работата и сроковете.
Общият срок на проекта, който освен ремонт на центъра, включва ремонт на част от Пазара и 3 улици, е 30 месеца и изтича на 29 март 2019 г., съобщи ръководителят на проекта Радка Русева. Определените 244 дни за ремонта започват да текат от деня на първата копка. При всички положения те ще съвпаднат с есента и зимата - сезони, които във Велинград не са благоприятни за строителни дейности. Г-н Инджов подчерта, че в общ интерес е да се свърши повече работа до началото на зимата, но зависи кога общината ще даде старт. Намеренията на фирмата-изпълнител са ремонтните дейности да започнат от Чашата и хотел “Здравец” и при добро стечение на обстоятелствата тази част от проекта да е готова до Нова година.
Наред с големите обществени очаквания как ще изглежда новият център, допълнително напрежение около сроковете за изпълнение има и заради факта, че през 2018 г. Велинград ще отбележи две важни годишнини: 70 години от създаването на града и 10 години от обявяването му за СПА столица на Балканите. Очаква се тържествата да бъдат в началото на юли, когато по традиция са празникът на Велинград и Празниците на културата. За да посрещнем юли с готова централната градска част, ще трябва да се надяваме на топли и сухи есен, зима и пролет.
Докато трае ремонтът на централния площад, за провеждането на различните обществени събития общината ще търси алтернатива. Според зам.-кмета Атанас Палигоров такава алтернатива е Централният паркинг.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България