Велинград - online - Законен пазар няма, но търговия с живи животни има 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Законен пазар няма, но търговия с живи животни има
Публикувано 2017-09-19 10:26:43 от Темпо

Това е общият извод от извънредното заседание Областната епизоотична комисия в Пазарджик на 14 септември. Заместник областният управител Йордан Кожухаров е представил информация от проверки на организацията „Анимал ейнджълс” на пазарите за животни в страната. Данните сочат, че на някои пазари е установено нехуманно отношение към животните, като тук попада и област Пазарджик.

На територията на област Пазарджик няма регламентиран пазар за животни, е съобщил директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Петко Митев. В момента търговията с животни в областта се осъществява на нерегламентирани пазари, каквито има в кв. „Изток“ в Пазарджик, във Велинград, в с. Варвара.
За да може пазарът за живи животни във Велинград да стане регламентиран, трябва да бъдат осигурени условия за хуманно отношение към животните – вода, храна, навес, почистване и обработка на отпадъците от животните. Трябва да има и помещение, в което ветеринарен лекар да може да извърши проверка за здравния статус на животните.
На заседанието на комисията са връчени указания на кметовете на общини за изпълнение на заповедта на изпълнителния директор на БАБХ, според която трябва да се проведе обществено обсъждане дали е необходим пазар за живи животни на територията на съответната община. Общинските съвети пък се натоварват да осигурят средства за изграждане на такива пазари. Освен това с помощта на МВР се изисква да се пресече продажбата на стоки с животински произход, който не е доказан или е в разрез със съществуващите изисквания. Необходимо e да не се допуска търговия с живи животни на територията на общинските пазари. От кметовете се иска да осигуряват по сигнал на ОДБХ подходящо помещение за временно настаняване на животни без установен стопанин.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай