Велинград - online - „Заедно стигаме по-далеч“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

„Заедно стигаме по-далеч“
Публикувано 2017-09-26 09:03:10 от Темпо

За поредна година учители и ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ Велинград са партньори на РИОСВ-гр.Пазарджик в кампанията по отбелязване Европейската седмица на мобилността. Под наслов “Заедно стигаме по-далеч“ преминаха дните от 16 до 22 септември 2017г., а участници бяха и малки, и големи - всички с отношение към опазването на околната среда.

Това мащабно международно събитие има за цел да популяризира устойчивата мобилност и нейното положително въздействие върху градовете. Обявени бяха инициативите: състезание с ученици в начален етап - ”Познай превозните средства” и конкурс за есе на тема „Как изглежда идеалният град”. Интересът бе голям! Споделени бяха идеи за придвижване с общи превозни средства, намаляване на разходите и на въглеродния отпечатък във въздуха. Емоции сред учениците от 4 “б” клас породи интерактивното състезание за нареждане на пъзели с екологична насоченост, където бяха отличени: Теодора Ръджова, Румен Ганев и Ирен Доспатска.
За град с изящно поддържани паркове, където кипи нестихващ живот; град, сгушен в зелената прегръдка на природата, представляващ уникална симбиоза от история, архитектура и истинска свобода на духа помечтаха Биляна Шехтова, Антоанета Кейбашиева (XI клас) и Цветина Вачева(X клас), чието есеистично творчество бе оценено високо.
На церемонията по награждаване на призьорите на 21.09.2017г. в Иновативно СУ „Св.св.Кирил и Методий” присъстваха Цветанка Чочева - главен експерт „Връзки с обществеността“ към РИОСВ - Пазарджик, Радка Халачева – главен еколог на община Велинград, Ани Василева - директор на училището, много учители и гости. Всички участници получиха подаръци и грамоти, а най-изявените от тях плакети. В поздравителните си думи към присъстващите г-жа Чочева изрази радост и задоволство от желанието на младите хора да изградят и да живеят в един хармоничен, зелен и по-чист утрешен свят! Истина е: „Заедно може да стигнем по-далеч!”
Илияна Гагова, ст.уч. по БЕЛ

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола