Велинград - online - Тече срокът за еднократна помощ за първокласници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тече срокът за еднократна помощ за първокласници
Публикувано 2017-09-26 09:10:44 от Темпо

И тази година по силата на Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД) родителите на първокласници, които имат право да получат еднократна помощ от 250 лв., подават документи в Дирекция „Социално подпомагане“ във Велинград. Дирекцията обслужва общините Велинград и Сърница. За всички семейства, чийто деца са записани в първи клас в държавни или общинско училище, се отпуска такава помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, ако те отговарят на определени условия.
До този момент след обработка на подадените документи са изплатени помощите на 128 семейства. Крайният срок за подаване на документи е до 31 октомври.
Задължителните документи, които трябва да се подадат в приемната на Дирекция „Социално подпомагане“ – Велинград, са: удостоверени за брутен месечен доход, който тази година не трябва да надхвърля 400 лв. за всеки член от семейството; удостоверение, че детето е записани в първи клас от съответното училище; удостоверение за раждане на детето. Ако детето има някакви заболявания, се представят медицински протоколи или експертизи на ТЕЛК.
Oбщият брой на първокласниците в общините Велинград и Сърница е около 380 деца. Едва ли всички ще получат тази помощ. Но, ако в семейството има само един работещ родител със средно голяма заплата, ще има възможност да вземе педнократна помощ. При двама неработещи родители със сигурност семейството ще има право на тези средства, ако подаде необходимите документи в срок.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай