Велинград - online - Търсят временно решение за общинската болница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Търсят временно решение за общинската болница
Публикувано 2017-09-26 09:13:08 от Темпо

Комисията, избрана от Общинския съвет, за да анализира договорите между общинската болница „МБАЛ-Велинград“ и частното дружество „Вели Медикус“, излезе с предложение за временни мерки. Комисията е заседавала в пълен състав на 31 август и е взела единодушно решение, което да защити обществената нужда от гарантирана доболнична помощ – без наличието на рентген и компютърен томограф общинската болница няма да може да обслужва гражданите по голям брой клинични пътеки.

Предложението, което Общински съвет – Велинград ще разгледа на сесията на 28 септември, е управителят на „МБАЛ-Велинград“ д-р Чешмеджиев да сключи с „Вели Медикус“ временен договор за наем на медицинска апаратура – компютърен томограф и рентген. Срокът на договора е не по-дълъг от 31 декември 2017 г., а цената да се определя на база на реално извършени изследвания с фиксирани цени.
Предлага се още кметът Костадин Коев от своя страна на сключи договор с „Вели Медикус“ за възмездно ползване на помещенията в болничната сграда, където се намира медицинската апаратура и са със статут на публична общинска собственост. Наемните отношения също са със срок не по-късно от края на 2017 г., а цената е базисната за наем на общински сгради.
Решението е временно, още повече, че Националната агенция по приходите „НАП“ е обявила за продажба чрез публичен търг въпросната апаратура – компютърен томограф и рентген заради натрупани и неизплатени задължения на собственика. Публичната продан е с дата 26 септември, два дни преди редовното заседание на Общинския съвет. Това е пореден търг, като на досегашните не е имало кандидат-купувачи. Как ще премине търгът този път и какви решения ще вземат съветниците предстои да проследим.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай