Велинград - online - Тържествен концерт за празника 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тържествен концерт за празника
Публикувано 2017-09-26 09:13:52 от Темпо

На 22 септември 1908 г. в старопрестолния град Велико Търново България отхвърля васалната си зависимост от Турция и провъзгласява пълен държавен суверенитет. Тази дата остава в историята като най-величавото тържество на свободолюбивия български дух. Държавността, зрелостта и единението на 22 септември 1908 г. вплитат в едно волята за самоопределение на народа, устрема на една млада нация и далновидността на тогавашните държавници.

С празнична програма на пл. „Николай Гяуров” беше отбелязан 22 септември – денят на Независимостта. Началото бе поставено с тържествено навлизане на знаменни групи от няколко училища, водени от знаменосци с националния трибагреник. Двамата свещеници, отец Иван от църквата „Успение Богородично” и отец Ангел от храм „Св. вмчк Георги”, отслужиха празничен водосвет за благоденствието на независима България и на българския народ. След края на водосвета отец Ангел поднесе кратко приветствие. Последва издигането на националното знаме под звуците на държавния химн. С приветствено слово кметът на общината д-р Костадин Коев поздрави всички с празника.
Тържественият концерт предложи изпълнения на танцьорите от КСТ „Импулс” и мажоретките от състав „Мистерия” към ОДК – Пазарджик. Публиката се наслади и на прекрасните песни, изпълнени от Янко Неделчев, Теди Стефанова и Георги Вардев. В заключение зрителите празнуваха с танцьорите и певците от Представителния фолклорен ансамбъл за народни псни и танци „Чепино” към НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1905”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България