Велинград - online - Младежи търсят мястото си в света на професиите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Младежи търсят мястото си в света на професиите
Публикувано 2017-10-17 10:07:51 от Темпо

В рамките на “Мениджър за един ден” ученичката от СУ “Васил Левски” Маргарита Гергененова избра за свое работно място редакцията на вестник “Темпо”. Тази статия е резултат от нейния труд и дoказателство, че младите могат!
„Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт, която се провежда в над 100 държави по целия свят. И тази година на 12 октомври учениците от СУ „Васил Левски” се включиха като заеха челните позиции към държавните институции и някои компании във Велинград.
Опитните мениджъри запознаха учениците с работата на местните учреждения и им показаха как протича един работен ден.
Позицията кмет на Община Велинград зае Мирослава Янчева, ученичка от 10 а клас. Тя сподели, че е избрала тази длъжност от любопитство и с цел да разбере дали този отговорен пост ще и подхожда вбъдеще. На въпроса какво би променила в СПА столицата на Балканите, ако някой ден стане кмет, тя отговори: „Искам по-чиста община и ще се постаря да поставя по- голям акцент върху туризма.”
Хатидже Бодева, Надежда Ачева, Лазарина Пъркова, Цветка Патаранова, Християна Димитрова и Костадин Скабрин прекараха работния ден в общината, като изпълняваха задълженията на директорите на дирекции и началниците на отделите по култура и образование, туризъм, икономическа политика и общинска собственост. Деветокласниците и десетокласниците задаваха въпроси относно как действа общината и каква е работната обстановка. Общинските служители им представиха функциите на своите длъжности и какви отговорности съпътстват всеки пост.
В РПУ Велинград младите мениджъри бяха ръководени от инспектор Али Болут, инспектор „Детска педагогическа стая” Георги Харисков, младши инспектор „Пътен контрол” Благовест Стаматов и началника на РПУ Велинград Йовчо Йовчев. Учениците от 9 и 10 клас се научиха как се отркиват отпечатъци на местопрестъпление, какво оборудване има в полицейските патрулки и при какви обстоятелства могат да използват пистолет. Служителите на реда ги запознаха със законите и с изискванията да станеш полицай. След края на работния ден учениците споделиха впечатленията си колко отговорност и дисциплина се изисква за тази длъжност.
Екип от амбициозни ученици, начело с Цветелина Главчева, управляваха СУ „Васил Левски” за един работен ден и останаха удовлетворени от добре свършената работа.
Инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден” представя чудесна възможност пред учениците още от ранна възраст да открият мястото си в света на професиите.
Маргарита Гергененова, СУ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води