Велинград - online - “Нишан” даде нишан 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Нишан” даде нишан
Публикувано 2017-10-17 10:10:38 от Темпо

“Нишан” е името, което си е избрала самодейната театрална група към Народно читалище “Будилник-1898” в Ракитово през този сезон.
Та именно нейните членове - Николина Левтерова, Мария Гергененова, Свилен Топчиев, Николай Минков, Мариана Ишивова, Атанаска Топуркова и Маргарита Гергененова, на 12 октомври с великолепната си игра в пиесата “Когато жена ти...” - комедия от Джони Мортимър и Браян Кук, дадоха нишан на ракитовската публика, дошла на премиерата, че театралното дело е и ще го бъде на ракитовска сцена.

Същото мнение със задоволство и радост сподели и режисьорът Николай Станчев. Новият ръководител на трупата е в топла ракитовска връзка още от младежките си години. Той е завършил тогавашната Климатична гимназия. Обичал е футбола, но Ангел Узунов вижда в него и актьорски талант и го качва на ракитовска сцена. И тя става негов живот. Завършва ВИТИЗ и играе в много театрални постановки и игрални филми. Една от последните му роли е в сериала “Седем часа разлика”. В момента е на сцената на Пловдивския театър в пиесата “Боряна”.
В края на спектакъла, игран пред препълнен салон, регжисьорът Николай Станчев благодари на акристите и развълнувано отправи уверение към своя откривател Ангел Узунов, е в Ракитово има достойни последователи.
В салона емоциите кипяха - смях, осторумни подхвърляния, ръкопляскания, защото самодейците играеха и с гласа, и с тялото си и успяха да разсмеят и най-угрижените зрители. Видя се, че публиката има нужда от тези емоции и на излизане се споделяше, че чакат пак да гледат театър на местна сцена.
За добрата постановка спомогнаха и музикалното оформление на Стоян Арабов, художественото осветление на Христо Казакин и декорите на декормайстора Ангел Пейчинов, които са по идея на режисьора Н. Станчев.
В пиесата дебют имаха очарователните госпожици Атанаска Топуркова и Маргарита Гергененова, които потвърдиха поговорката, че “кръвта вода не става”. Пожелаваме им успех, да взривяват публиката и да я покоряват!
За съжаление, освен сърдечното приветствие към артистите от страна на председателя на ракитовското читалище Георги Балкански, никой от ресора по култура към общината и управата не счете за необходимо да каже насърчителни думи към самодейците.
Малко ни е културата, та трябва да я пазим, за да дадем нишан на тези след нас, че тя е в основата на здравото общество.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води