Велинград - online - Малта - малък остров с големи възможности 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, December 11
· Иван Гергов с нови победи в бокса
· ТД „Юндола“ на прага на столетие
· Двойки на „Импулс” спечелиха 5 комплекта медали в Марибор
· Успех за момчетата на „Велинград волей“
Tuesday, December 04
· ОБЯВА МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.12.18
· Какво (не) свърши общината за 10 години на Клептуза
· Нови спорове за минералната вода в Драгиново
· Само 7 от 20 кметове на кметства се отчетоха пред Общинския съвет
· Докато мъдрите се намъдруват...
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.10.18
· ПРЯКА РЕЧ: Кому е нужно това...? Защо...?
· Златното време на Недялко Йорданов
· Младши-автоконтрольор получи акт за неправилно паркиране
· КРИМИ ХРОНИКА 04.12.18
· Клубовете на Лайънс и Ротари направиха Коледни балове
· Малки обяви: 04.12.18
· Добруджанска среща в Чепино
· Ученици от Ракитово спечелиха награди от православен конкурс
· Вечер на руската поезия - очень хорошо!

Малта - малък остров с големи възможности
Публикувано 2017-10-25 10:12:42 от Темпо

Иновативно СУ „Св.св. Кирил и Методий“ Велинград работи по проект на програма Еразъм+ „Иновационни подходи при обучението по английски език“. В рамките на този проект ще бъдат посетени три обучителни курса в Малта и във Великобритания - Оксфорд и ще бъдат обучени 7 учители. Целта на програмата е да се освежат идеите за преподаване на английски език, за да стане то по-ефективно и да отговори на желанията на съвременните ученици, чиито изисквания към качеството на преподаване и постигнатите резултати непрекъснато се повишава, а в Стратегията за развитието на училището ясно е написано, че ние като учители трябва на всяка цена да отговорим адекватно на ученическите цели и стремежи.

Първата мобилност вече е факт. Четирима учители по английски език – Рила Попова, Нели Калъчева, Анна Джарова и Елена Тетимова посетиха ETI, Малта. Бяхме чували, че Малта е сред най-добрите дестинации за учителски курсове, а сега вече сме убедени, че това е така. Курсът се нарича „Spice up your teaching ideas”(„Подправете идеите си за преподаване”). Не би могло да има по-точно описание на това, което чухме и видяхме. Наша преподавателка бе Валери Замит – дама с изключителни качества, която с много такт, добронамереност и добро настроение ни показа как именно да „подправим“ обучителните си техники. Методическите насоки, които ни бяха практически преподадени, бяха едновременно новаторски и дидактически издържани – по много лек и приятен начин ни бе обяснено, че диктовките не са задължително досадни, че граматика можем да преподаваме под формата на игра, че съвременните песни са чудесна възможност за запомняне на идиоми, а упражненията за слушане с разбиране могат да бъдат неочаквано лесни. Всичко зависи от желанието на учителя да бъде част не само от процеса на преподаване, а и от процеса на усвояване на знанията.
Цялата информация ни бе предадена в много приятна атмосфера и в компанията на курсисти от Швеция, Германия и Полша. Участвахме в предложените уъркшопи, обменяхме добри практики и контакти с идеята за по-късни съвместни дейности. Менторството, което включва последващ обмен на данни, ще бъде ръководено от Валери Замит, но всеки един от нас ще може да допълва информацията със собствени идеи и методически насоки, които са вдъхновени от обучителното събитие.
Малта ни посрещна с лазурната си синева, показа ни слънчевите си плажове, уникалната си култура и различната си архитектура. Техният двуезичен модел е нещо, което не може да не те удиви, също както и лявото движение по улиците, кактусите, които растат по целия остров, а плодовете им се използват за направата на сладка, сокове и на алкохолна напитка със сладък вкус, наречена „Байтра“. Валета е удивително и запомнящо се райско кътче с прекрасните си заливи и спиращи дъха морски гледки. Мдина, или както те го наричат Имдина, е великолепен стар град, където няколко народности са оставили следи от присъствието си на острова - най-силно е арабското и римското влияние. Арабите са били архитекти, а римляните – експерти по строене на пътища и аквадукти, както и на цялостна градска инфраструктура.
Обиколката по многобройните местни храмове може да бъде уморителна, но дава представа за рицарите, посетили острова по време на Кръстоносните походи, а това, което прави впечатление е, че храмовете са действащи и редовно посещавани от местното население. Какво да кажем за местните – симпатични, услужливи и спокойни хора, които с усмивка те упътват, словоохотливо разказват за историята и културата си, а кухнята им е истинско кулинарно преживяване с вкусната си смесица от италиански, арабски, гръцки и местни специалитети.
Изключително благодарни сме на Инфолинк, на ETI, Малта за прекрасната организация и за стойностните знания, както и на фирма Аполо, която организира нашето пътуване. Уважаеми колеги учители, струва си понякога да се превърнем в ученици. Усещането е освежаващо!
Рила Попова, ст. учител

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Вила


Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Атмосферни условия
2018-12-13 22:47:30
Топл. индекс 2.01°C
Отн. влажност 55.50%
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander.
PM 10
18 38
#324944 74
#221336 60
#325139 100
#604598 190
#8671112 206

0 µg/m³     50              100
       25               75                 500


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 64.93 %
PM 2.5 µg/m3 68.01
PM 10 µg/m3 167.43

Пречистване на отпадни води