Велинград - online - “Писател назаем” първо в СУ “Васил Левски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Писател назаем” първо в СУ “Васил Левски”
Публикувано 2017-10-25 10:20:41 от Темпо

Оказва се, че СУ „Васил Левски” във Велинград е първото учебно заведение в страната, което кандидатства и е прието в сайта „Аз чета”. Това е най-големият сайт за книги в България, който предлага проекта “Писател назаем” през учебната 2017/2018 г. Целта е поне 100 класа от средния етап на обучение в цялата страна да се срещнат със съвременни български автори и „да видят” учебната програма по литература по един нов, различен и модерен начин.

И тъй като СУ „Васил Левски” е било първото регистрирано училище в този сайт, точно в него стартира проектът „Писател назаем”, а екип на bTV също отрази събитието. Първият млад автор и лектор по литература беше Деси Нико, псевдоним на Десислава Николова. Пред ученици от VIII до XII клас тя изнесе лекция за основните характеристики на световната литература в първите десетилетия на ХХ век и в частност темата за войните. Акцентът беше поставен най-вече на автори и произведения, които не са част от задължителното учебно съдържание. Бяха посочени основни теми и проблеми в творчеството на Димитър Димов („Осъдени души” и „Поручик Бенц”), както и в „Сбогом на оръжията” от Хемингуей и в книгите на Ерих Мария Ремарк („Трима другари” и „На западния фронт нищо ново”).
В края на срещата Деси Нико разказа за дебютния си роман на съвременна тематика „Алиса и петък вечер”, след което отговари на въпроси от публиката. Предстоят и още срещи с млади автори по проекта „Писател назаем” на сайта „Аз чета”. Така продължава вече утвърдената традиция в училището да се канят различни обществени личности като учени, актьори, писатели, поети, водещи в радио- и телевизионни предавания.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай