Велинград - online - Младежи поставиха проблеми пред местната власт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Младежи поставиха проблеми пред местната власт
Публикувано 2017-10-25 10:26:27 от Темпо

В средата на миналата седмица членове на Детския и младежки парламент (ДМП) към ЦПЛР-ОДК във Велинград проведоха среща с кмета Костадин Коев и с председателя на Общинския съвет Бельо Мандраджиев. На нея младите хора, които са представители на всички училища във Велинград, запознаха г-н Коев и г-н Мандраджиев с основните цели на този парламент и желанието за съвместна работа с местната власт за разрешаване проблемите на младите хора.

Председателят на ДМП Йоан Каръков представи част от темите и проблемите, които вълнуват младите хора в града ни. Те искат построяването на общинска спортна зала, за да могат да спортуват при подходящи условия. Настояват за намаления на ученици, когато ползват, както градския транспорт, така и тези, които пътуват от съседната община Ракитово. Голяма част от учениците, живеещи в Ракитово и особено в Костандово и Дорково, учат във велинградски учебни заведения, а за тях няма никакво намаление. Друг проблем са бездомните живитни и рисковете от това, че могат да проявят агресия. Пиарът на ДМП Инас Рашид допълни, че трябва да се прекратят незаконните залагания за боеве с кучета в района на ливадите срещу бившия завод „Кристал”. Не беше подминат и проблемът с поддържането и опазването на парковете, в които често след хулигански прояви остават счупени пейки и кошчета за боклук. А в някои паркове са се оформили и т.н. наркозони, където се събират хора, ползващи различни упойващи вещества.
Кметът благодари за проявената инициатива и за желанието на младите хора да се включат по-активно в решаването на проблемите. На конкретните въпроси той подробно обясни какво е правено, как се действа в момента и какво предстои да се направи. За спортна зала са пропуснати срокове от предходните управления, за да се ползват средства от еврофондове. Сега спортна зала трудно може да се построи, но може да се направи всичко необходимо със съответните графици да се използва пълноценно базата на градския стадион, която в момента се стопанисва от Общината. По програмата за развитието на селските райони може да се изгради малки спортни терени в селища с население над 2 000 души. За еветуалното намаление на пътуващи ученици ще се проведат разговори с фирмата-превозващ ‘Чепино-Автотранспорт”, която обслужва градските и междуградските линии. По проблема с бездомните животни не е спирано да се работи и определено има намаление в популацията, но още има какво да се желае. Стана ясно, че около 700 души са платили данък за домашен любимец, но проблемите идват от онези хора, които изоставят своите животни и ги пускат на улицата. В тази връзка кметът допълни, че и спрямо собствениците на безпризорните коне са взети мерки и те са платили около 5 000 лв. глоби за това, че са ги пуснали безконтролно да пасат или при движение с каруци по забранени за това улици. Според кмета проблемът за залагания при бой с кучета не е актуален. А за поддържането на парковете и опазването им е предвидено през 2018 г. да се монтират системи за видеонаблюдение, чрез които ще се повиши контролът и ще се намалят посегателствата върху имуществото.
Към г-н Мандраджиев бяха отправени въпроси относно възможността да присъстват членове на ДМП по време на сесии на ОбщС и в работата на отделните комисии, когато се разглеждат въпроси, отнасящи се до младите хора. Стана ясно, че това е възможно и при подходящи теми в точките от дневния ред ще може да се присъства.
В заключение кметът К. Коев изрази своята готовност да изслушва винаги членовете на ДМП по различни проблеми, ще очаква от тях инициативи и идеи, а той ще помага в тяхното реализиране.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай