Велинград - online - Младежи поставиха проблеми пред местната власт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, December 11
· Иван Гергов с нови победи в бокса
· ТД „Юндола“ на прага на столетие
· Двойки на „Импулс” спечелиха 5 комплекта медали в Марибор
· Успех за момчетата на „Велинград волей“
Tuesday, December 04
· ОБЯВА МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.12.18
· Какво (не) свърши общината за 10 години на Клептуза
· Нови спорове за минералната вода в Драгиново
· Само 7 от 20 кметове на кметства се отчетоха пред Общинския съвет
· Докато мъдрите се намъдруват...
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.10.18
· ПРЯКА РЕЧ: Кому е нужно това...? Защо...?
· Златното време на Недялко Йорданов
· Младши-автоконтрольор получи акт за неправилно паркиране
· КРИМИ ХРОНИКА 04.12.18
· Клубовете на Лайънс и Ротари направиха Коледни балове
· Малки обяви: 04.12.18
· Добруджанска среща в Чепино
· Ученици от Ракитово спечелиха награди от православен конкурс
· Вечер на руската поезия - очень хорошо!

Младежи поставиха проблеми пред местната власт
Публикувано 2017-10-25 10:26:27 от Темпо

В средата на миналата седмица членове на Детския и младежки парламент (ДМП) към ЦПЛР-ОДК във Велинград проведоха среща с кмета Костадин Коев и с председателя на Общинския съвет Бельо Мандраджиев. На нея младите хора, които са представители на всички училища във Велинград, запознаха г-н Коев и г-н Мандраджиев с основните цели на този парламент и желанието за съвместна работа с местната власт за разрешаване проблемите на младите хора.

Председателят на ДМП Йоан Каръков представи част от темите и проблемите, които вълнуват младите хора в града ни. Те искат построяването на общинска спортна зала, за да могат да спортуват при подходящи условия. Настояват за намаления на ученици, когато ползват, както градския транспорт, така и тези, които пътуват от съседната община Ракитово. Голяма част от учениците, живеещи в Ракитово и особено в Костандово и Дорково, учат във велинградски учебни заведения, а за тях няма никакво намаление. Друг проблем са бездомните живитни и рисковете от това, че могат да проявят агресия. Пиарът на ДМП Инас Рашид допълни, че трябва да се прекратят незаконните залагания за боеве с кучета в района на ливадите срещу бившия завод „Кристал”. Не беше подминат и проблемът с поддържането и опазването на парковете, в които често след хулигански прояви остават счупени пейки и кошчета за боклук. А в някои паркове са се оформили и т.н. наркозони, където се събират хора, ползващи различни упойващи вещества.
Кметът благодари за проявената инициатива и за желанието на младите хора да се включат по-активно в решаването на проблемите. На конкретните въпроси той подробно обясни какво е правено, как се действа в момента и какво предстои да се направи. За спортна зала са пропуснати срокове от предходните управления, за да се ползват средства от еврофондове. Сега спортна зала трудно може да се построи, но може да се направи всичко необходимо със съответните графици да се използва пълноценно базата на градския стадион, която в момента се стопанисва от Общината. По програмата за развитието на селските райони може да се изгради малки спортни терени в селища с население над 2 000 души. За еветуалното намаление на пътуващи ученици ще се проведат разговори с фирмата-превозващ ‘Чепино-Автотранспорт”, която обслужва градските и междуградските линии. По проблема с бездомните животни не е спирано да се работи и определено има намаление в популацията, но още има какво да се желае. Стана ясно, че около 700 души са платили данък за домашен любимец, но проблемите идват от онези хора, които изоставят своите животни и ги пускат на улицата. В тази връзка кметът допълни, че и спрямо собствениците на безпризорните коне са взети мерки и те са платили около 5 000 лв. глоби за това, че са ги пуснали безконтролно да пасат или при движение с каруци по забранени за това улици. Според кмета проблемът за залагания при бой с кучета не е актуален. А за поддържането на парковете и опазването им е предвидено през 2018 г. да се монтират системи за видеонаблюдение, чрез които ще се повиши контролът и ще се намалят посегателствата върху имуществото.
Към г-н Мандраджиев бяха отправени въпроси относно възможността да присъстват членове на ДМП по време на сесии на ОбщС и в работата на отделните комисии, когато се разглеждат въпроси, отнасящи се до младите хора. Стана ясно, че това е възможно и при подходящи теми в точките от дневния ред ще може да се присъства.
В заключение кметът К. Коев изрази своята готовност да изслушва винаги членовете на ДМП по различни проблеми, ще очаква от тях инициативи и идеи, а той ще помага в тяхното реализиране.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Вила


Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Атмосферни условия
2018-12-13 22:42:29
Топл. индекс 2.02°C
Отн. влажност 55.60%
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander.
PM 10
21 47
#324946 77
#221338 61
#325131 78
#604591 175
#867156 100

0 µg/m³     50              100
       25               75                 500


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 64.99 %
PM 2.5 µg/m3 68.28
PM 10 µg/m3 168.05

Тоника - Велинград , производтво на билков чай