Велинград - online - Общински имоти във фокуса на октомврийската сесия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общински имоти във фокуса на октомврийската сесия
Публикувано 2017-10-25 10:28:39 от Темпо

На 26 октомври Общински съвет – Велинград ще се събере на редовно заседание. За разлика от септември, когато съветниците гласуваха повече от 70 точки, сега в дневния ред има 33 точки.
Предстоят няколко гласувания, свързани с общински имоти. Асеновградската фирма „ВИГ Строй“ ООД – Георги Запрянов иска ликвидиране на съсобственост с общината.
През 2013 г. фирмата закупи чрез синдик земя и сграда на бившето общинско дружество „Стройком в ликвидация“ на ул. „Борислав“ за сумата от 101 101 лева при данъчна оценка на имота 217 344 лева. Сега съветниците ще гласуват предложението за прекратяване на съсобственост, като общината продаде на фирмата оставащите 92 кв.м земя с построена върху тях двуетажна масивна сграда от 70 кв.м. Лицензираният оценител Марина Аврамова препоръчва пазарна стойност на целия имот от 27 851 лева като начална цена за преговори, а крайното решение ще бъде на местния парламент.
В дневния ред е и предложение за преобразуване на общински имот на ул. „Гоце Делчев“ до Бюрото по труда с площ от 340 кв.м от публична в частна общинска собственост. Повод за преобразуването е инвестиционно намерение, заявено от Дафина Бадева.
Общинският съвет ще обсъди и искането на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ за намаляване на наемната цена за тото пунктовете във Велинград на 1 лев за кв.м. Мотивът е да бъде избегната опасността от затваряне на пунктове, като се сочи, че в областните градове Смолян и Пловдив наемите за обектите на „БСТ“ са съответно 1 лев и 0.70 лева за квадрат.
По програмата на Общинския съвет за октомври е предвидено да бъдат разгледани отчет за готовността на пътната мрежа за зимния сезон и отчет за ремонта и асфалтирането на улици във Велинград. Седмица преди заседанието обаче тези отчети все още не бяха представени.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България