Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.10.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.10.17
Публикувано 2017-10-25 10:36:22 от Темпо

ТЕЛЬОСВАНЕ Агенция “Ройтерс” и сайтът “Дневник” снимаха и популяризираха обичая “лепене на булка” или “тельосване” в Драгиново. Булката, която бе преобразена според традицията, бе Десислава Лилова, служител в Общинска администрация - Велинград.


ОБРАЗОВАНИЕ Велинград бе домакин на Втората национална научно-практическа конференция за добри практики по Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства. На откриването на 18 октомври присъстваха заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, председателят на СБУ Янка Такева, зам.-областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев, представители на РУО - Пазарджик, зам.-кметът на Община Велинград Исмаил Моллов и директор “ХСД” Марияна Зинкова, експертът и преподавател Йосиф Нунев и др. Педагози от цялата страна представиха 50 добри практики, избрани от споделените над 170 примери за работа с малцинствата.

ВОДИ Регионалната здравна инспекция изследва 27 питейни води от 26 населени места, които са включени в постоянния мониторинг за състоянието на водите в Пазарджишка област. В периода 1 - 15 октомври водите в селата Кръстава и Абланица от община Велинград не отговарят на микробиологичните показатели. Във водата в Абланица са открити ентерококи, а в Кръстава колиформи и ешерихия коли.

СЪД Новият Висш съдебен съвет обяви пореден конкурс за избор на председател на Районен съд - Велинград. Високата длъжност е сводобна от 2014 г., но всички обявявани конкурси в продължение на 3 години не се явява нито един кандидат. От 13 октомври 2017 г. тече едномесечният срок за подаване на документи за участие в новата процедура.

ПОМОЩИ На 31 октомври изтича срокът за подаване на молби в дирекция “Социално подпомагане” за помощи за отопление. Размерът на помощта за 5-месечния отоплителен сезон е 365 лева. До момента жителите на община Велинград са подали 3 866 молби - най-голям брой в област Пазарджик.

РИОСВ За улеснение на гражданите и фирмите в Регионалната инспекция по околната среда и водите вече работи ПОС терминал, съобщиха от ведомството. Това ще улесни плащанията на граждани и фирми за административни такси и услуги.

БУДИТЕЛИ ЦПЛР-ОДК и школата по изобразително изкуство обявиха конкурс по повод деня на народните будители 1 ноември. Темата е “Будители народни - книжовници и просветители”, а участниците могат да участват със стихотворение, есе, разказ, рисунка. Срокът е до 30 октомври.

ТЕАТЪР На 18 октомври на сцената на НЧ “Отец Паисий-1893” бе представена театралната постановка „В часа на синята мъгла“, която режисьорът Бойко Илиев е изградил по писмата на Яворов, Лора и Мина. Зрителите се насладиха на актьорската игра на Иван Радоев, Елена Петрова и Мариела Топалова.

От редакцията: Този брой на “Темпо” е приключен редакционно на 19 октомври 2017 г.


_MEDIANAME : 640_110251.jpeg   

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води