Велинград - online - Награди за малки журналисти и поети 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Награди за малки журналисти и поети
Публикувано 2017-10-31 09:38:51 от Темпо

Учениците от школа "Журналисти" към ОУ „Неофит Рилски” Велинград към ЦПЛР-ОДК с ръководител Нина Маврикова отново се представиха отлично на тазгодишния Десети национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”. На него участваха 133 млади автори от цялата страна със 146 творби.
Съгласно регламента на конкурса всички литературни произведения и журналистически материали, получени с пощенско клеймо на изпращане 2 октомври 2017 г., са били обработени и разпределени по възрастови групи, след което са били дадени за оценяване на жури с председател доцент д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”.
Представителите на Велинград пак са получили признание за своите умения да творят. В раздел „Журналистика” за колективно участие І награда са спечелили за своето интервю на образователна тематика Елена Якимова и Виктория Башкехайова. В раздел „Поезия” за възрастова група V-VII клас ІІІ награда получава Маргарита Фъртунова, а с поощрение е стимулирана Виктория Филипова.
Ето какво е заявил в заключителното си слово доц. д-р Р. Русев, който е поставил акцент и върху един от проблемите, които затрудняват сега младите поети, писатели и журналисти: „Ще ми се да обърна внимание и на правописа, защото в немалко от текстовете доста често се наблюдават нарушения на правописните правила. Необходимо е да помним, че правописът е страж, който пази ревностно вътрешната стабилност на националния език. Правописът е будната съвест на езика, който съхранява културната идентичност на един народ, неговата единност и цялостност като уникална мисловност и чувствителност, като духовна енергия, морал и воля за себеосъществяване. Той показва доколко пишещият се себеуважава като езикова личност.”
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води