Велинград - online - Иновативни идеи от Световния образователен форум България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Иновативни идеи от Световния образователен форум България
Публикувано 2017-10-31 09:45:50 от Темпо

Иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Велинград участва в Световния образователен форум България “Майсторски клас, класнaта стая на XXI век. Умения, иновации, технологии”. На 25 октомври в Пловдив под ръководството на Мария Гайдарова се проведе третата сесия на Световния образователен форум, открита от министъра на МОН Красимир Вълчев.
Участие взеха и Н. Михалевска – МОН, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“, представители на синдиката на СБУ, на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти при ПУ „Паисий Хилендарски“, много началници на РУО от цялата страна, над 200 директори на училища и учители.
Програмата бе разделена в 3 модула. В Mодул I „Как да развиваме умения на XXI век в класната стая“ бе презентирано от Тон Дюиф, председател на Световния образователен форум и на Холандската академия на директорите. Тук с ценен опит участваха С. Стоянов - зам.-кмет на Община Пловдив, д-р Ваня Кастрева – началник РУО София и др.
В модул II „Защо са важни иновациите в образованието и как да инициираме?“ М. Гайдарова презентира иновативните училища в Пловдив с техните разностранни забележителни постижения. Тук бе представено и иновативното постижение на СУ „Св. св. Кирил и Методий“-Велинград с целодневното обучение в начален етап – работилница за таланти и бъдещи откриватели. Достойното място, което бе отредено на нашето училище е акт на признание и оценка на значимост като необходимост в добрите педагогически практики.
В изказването си Лиляна Шаламанова – старши учител и ЗДАСД в начален етап, акцентира на целодневното обучение в начален етап, организирано чрез Вариант 2: учител-учител и алтернативата за развитие на творческите способности и познавателната интелигентност на децата в дух на европейските тенденции чрез този успешен модел. Участие взеха и Венета Цанова – ЗДУД, Веселка Аршинкова и Маргарита Гергева – старши учители в начален етап.
В Модул III проф. Галин Цоков – директор на Департамента за квалификация ПУ „Паисий Хилендарски“, презентира „Как чрез технологиите училищният лидерски екип да достигне резултати, които променят позитивно живота на децата“. В този модул участваха с изказвания А. Александров от Център за творческо обучение, Антон Бъчваров, „Уча се“ и др.
Участниците получиха Сертификат за майсторски клас.
СУ “Св.св. Кирил и Методий”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води