Велинград - online - Властите обявиха кардинални решения за справяне с безстопанствените коне 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Властите обявиха кардинални решения за справяне с безстопанствените коне
Публикувано 2017-10-31 10:02:40 от Темпо

Безстопанствените коне във Велинград ще се отнемат в полза на държавата или ще бъдат умъртвявани. Това бе съобщено от пресцентъра на Община Велинград в края на изтеклата седмица, през която в социалните мрежи се разгоря дискусия по темата със свободно разхождащите се из целия град коне.

Дългогодишният проблем влезе за пореден път във фокуса на общественото мнение по повод няколко снимки на коне в самия център на Велинград - на стълбите пред читалището в кв. Лъджене. Първоначалната реакция на кмета Костадин Коев бе в личния му фейсбук, където той обвини авторите на подобни снимки, че това е опит за дискредитиране и уронване на престижа на града. По-късно общинският пресцентър излезе с официлана позиция, в окято се казва:
“По повод зачестилите оплаквания от жителите на Велинград за безконтролно скитащите коне в града се проведе работна среща между кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кмета Атанас Палигоров, началника на РУ-Полиция Йовчо Йовчев, инспектор Иван Казаков и д-р Александър Семерджиев - официален ветеринарен лекар в отдел ЗЖ към ОДБХ. Представителите на общината, полицията и ветеринарно-медицинските власти взеха следните кардинални законови решения за справяне с безстопанствените коне.
При установяване на всяко едно нарушение по чл. 139, ал. 1, т. 1, 2 и т. 4 – 9 от закона за ветеринарно-медицинските дейности официалните ветеринарни лекари трябва да уведомят незабавно писмено директора на съответната ОДБХ, който издава разпореждане за отнемане на животните в полза на държавата или умъртвяването им на място. Според закона за ветеринарномедицинските дейности животните без надзор и задължителната идентификация - чипове, с които да се установи здравния им статус и към кой животновъден обект са регистрирани, се отнемат.
С цел недопускането на нерегламентираното придвижване на животни и предотвратяване на разпространяването на заразни болести, както и съгласно действащото законодателство в областта на ветеринарната медицина, конете ще се умъртвяват по хуманен начин. Прилагането на закона от всички отговорни институции - община, полиция и ветеринарномедицински служби, ще е гаранция подобни явления да бъдат преустановени.”
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай