Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.10.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.10.17
Публикувано 2017-10-31 10:04:45 от Темпо

ПИТАНЕ Общинският съветник от МК “Заедно за Велинград” Радослав Петаков отправи питане до кмета К. Коев за колко служебни автомобила ДГС “Алабак”, РДГ Пазарджик и ЮЦДП Смолян са заплатили абонаментни такси за ползване на синя зона, както и какви мерки се предприемат за по-добър контрол и предотвратяване на избираемата събирателност на таксата за синя зона. Писмен отговор на питането бе даден от директора на Общинско предприятие “Спортни имоти, пазари и ТИЦ” Георги Минков. До момента абонамент за използване на синя зона за 4 броя автомобили плаща единствено ЮЦДП Смолян ТП ДГС “Алабак”. ОП “СИП-ТИЦ” няма задължение и не следи дали автомобилите са лични или служебни.


ПАРНО Директорът на ОДК получи 3 730 лева от общинския бюджет за доставка и монтаж на допълнителни радиатори към отоплителната инсталация в залата за спортни танци и две музикални студия. Съветниците гласуваха и 2 000 лева за закупуване на нова помпа за отоплителната инсталация на сградата, за която се ползва минерална вода.

БИЛБОРД Одобрени бяха нови 7 петна за поставяне на рекламни билбордове. Избраните места са пред бензиностанция “Петрол”, на ул. “Кирил и Методий” 4 и на кръстовището й с ул. “Иван Вазов”, кръговото кръстовище на изхода към Пазарджик и 3 петна по бул. “Съединение” (срещу ПГИТ “Ал. Константинов”, ресторант “Фоте” и Евангелската църква).

“СТРОЙКОМ” Мнозинството съветници одобриха искането за ликвидиране на съсобственост с асеновградската фирма “ВИГ Строй” - Георги Запрянов, която закупи сградата на бившето общинско дружество “Стройком” на ул. “Борислав” във Велинград. Съветниците гласуваха предложената от лицензирания оценител Марина Аврамова като начална цена за водене на преговори сума от 27 851 лева за общински имот с площ от 92 кв.м. и двуетажна масивна сграда със застроена площ от 70 кв.м. Съветникът Никола Делиев от БСП, който също е лицензиран оценител, предложи общината да продаде своята собственост на цена 55 000 лева. Против това предложение се изказа Александър Гагов с мотив общината да помага на инвеститорите. Председателят на Общинския съвет Б. Мандраджиев изчисли, че при цена 27 851 лева средната цена за кв.м е 300 лева, а кметът К. Коев сметна, че е 100 евро. Предложената от Н. Делиев по-висока цена бе подкрепена само от тримата съветници от БСП.

ТОТО Единодушно бе отхвърлено искането на ДП “Български спортен тотализатор” за промяна на наема на петната общинска собственост, върху които са разположени пунктове на Тотото, като наемната цена стане 1 лев/кв.м. От държавното предприятие посочиха, че Тотото развива обществена дейност и оставянето в сила на досегашните цени ще доведе до затваряне на някои от тото пунктовете. Всички изказвания на съветниците и кмета К. Коев бяха против предложението на БСТ с мотив, че ако разрешат някой да плаща под базисните наемни цени на общината, ще последва лавина от подобни искания.

ДЪРВЕСИНА Кметът К. Коев бе упълномощен да сключи договор за директно възлагане на добив на дървесина от няколко общински подотдела, намиращи се на територията на ДГС “Алабак”. Тъй като площите са засегнати от болести и се налагат спешни санитарни сечи, решението бе гласувано с клауза за предварително изпълнение.

ПРОДАЖБА На 25 септември 2017 г. в общината е постъпило заявление от Дафина Бадева от Пазарджик за реализация на инвестиционно намерение и искане за закупуване на общински парцел от 340 км.м., разположен до сградата на Бюрото по труда. Тъй като парцелът е публична общинска собственост, бе предложено да бъде преобразуван в частна общинска собственост. Срещу преобразуването се изказа Никола Делиев с мотив, че парцелът е отреден за озеленяване. Мнозинството съветници гласува “за” преобразуването, единствено съветниците от БСП бяха против.

НЕЖОВИЦА Общинският съвет даде съгласие за схема за трасе на нов водопровод от същестувващия в м. Нежовица” по улиците “Юрий Венелин”, “Бялата скала”, “Антон Попов” и “Владо Черноземски” между ул. “Елин връх” и края на регулацията на града. Общата дължина на новия водопровод е 931 метра и той ще помогне за подобряване на водоподаването за кв. Каменица.

КРЕДИТ Община Велинград ще прехвърли всички вземания на “Райфайзенбанк” по договора за дългосрочен револвиращ кредит от 27 юни 2012 г. и анексите към него в полза на Общинска банка, решиха съветниците. Кметът К. Коев бе упълномощен за сключи с Общинска банка анекс за предоговаряне на условията по кредита, който да бъде преоформен като стандартен кредит. За обезпечаване на плащанията по кредитите Общинският съвет гласува и промени в различни пера на общинския бюджет за 2017 г.

ГРОБИЩА Във връзка с изчерпване на местата за загробване, високата смъртност и нуждата от разширение на Централния гробищен парк в кв. Лъджене бе гласувано решение за промяна предназначението на земеделски имоти с обща площ от 12 963 кв.м в местността “Сивек”. Целият парцел с отреждане “За гробищен парк” става с площ 44 754 кв.м.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай