Велинград - online - Мъже с качулки пребиха общинската съветничка Екатерина Каферинова 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 22
· Велинград ще бъде домакин на Национален туристически поход на жените
Tuesday, January 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.01.19
· Общината отново иска спасителен заем от държавата
· Детска градина остана на студено в края на водопровод “Власа”
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: „Клептуза“ – утопия, химера или „да се усвоят едни пари“?
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Клептуза няма нужда от нова визия, а от добро управление
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Проектът за Клептуза трябва да подчертава природния феномен
· НПМ “Шипка-Бузлуджа” гостува с изложба за опълченеца Стефан Кисов
· КРИМИ ХРОНИКА 15.01.19
· На 21 януари празнуваме Бабинден
· Учредяват младежки и детски клуб към ТД “Юндола”
· Малки обяви: 15.01.19
· С багер и помпи откриха кръста в река Мътница в Костандово
· Дарители от цялата страна стоплиха момчетата от ВУИ - Ракитово
· Общината награди спортистите на 2018 година
· ПК „Белмекен“ излъчи ТОП 10
· „Чепинец” започва подготовка на 20 януари
Tuesday, January 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.11.19
· Дрогиран и избягал причиниха тежка катастрофа в центъра на Юндола
· 11 скочиха за кръста в Клептуза, 6 в Лъджене, само 1 в Каменица

Мъже с качулки пребиха общинската съветничка Екатерина Каферинова
Публикувано 2017-10-31 10:07:46 от Темпо

Посред бял ден и в самия център на Велинград на 26 октомври 2017 г. бе извършено брутално нападение над Екатерина Каферинова - общинският съветник с най-дълъг стаж в местния парламент, където е неизменно от 1995 г., а в периода 1995-1999 г. бе и негов председател. Г-жа Каферинова е и несменяем земеделски лидер в общината, както и дългогодишен член на управителните органи на БЗНС-Народен съюз, ЗНС и Народен съюз. Бизнес дейността й е свързана с минералния плаж “Каферинова” до Градския стадион.

На 26 октомври Екатерина Каферинова участва в редовното заседание на Общинския съвет, което започна в 9.40 часа в голямата зала на общината. В дневния ред нямаше точки, които да породят напрежения или конфликти при гласуването. Г-жа Каферинова напусна залата малко преди края на сесията. Покушението е станало минути по-късно, като по неофициална информация е била нападната в гръб от двама едри мъже с качулки. Те са я причакали в уличката встрани от централния площад, където е била паркирана колата й. На мястото няма камери. Нападателите са й нанесли жесток побой, вследствие на който тя е откарана в общинската болница с фрактура на носа и контузии на главата и лявата ръка. Веднага й е оказана лекарска помощ и е настанена в Хирургично отделение. Ден след нападанието от “МБАЛ-Велинград” съобщиха, че състоянието й е подобрява, но ще остане под наблюдение в болничното заведение.
На 27 октомври Общинският съвет излезе с официална декларация против насилието и агресията и в подкрепа на Екатерина Каферинова (пълният текст публикуваме отделно). “Призоваваме към мъдрост и въздържане от всякакви спекулации – нека компетентните органи се заемат професионално с казуса и намерят извършителите.”, се казва в декларацията.
На страницата си във Фейсбук случилото се коментира и кметът Костадин Коев: “Нанесеният днес побой над г-жа Каферинова е повод за огромно безпокойство. Разчитам на органите на реда, да приложат цялата строгост на закона и извършителите да бъдат задържани и наказани. Не можем да позволим подобни действия да са част от ежедневието ни. Трябва да сме безкомпромисни към извършителите и техните действия.”
Политическа реакция имаше и от Народен съюз: “Това е безпрецедентно нападение, което наподобява политическите нрави от далечното минало и не би трябвало да се случва в днешна България. Ние от Народен съюз настояваме за бърза реакция от органите на реда. Това е поредно нападение над г-жа Каферинова и след предишните две, които останаха неразкрити. Призоваваме този път МВР да предприеме необходимите мерки, за да открие виновниците за това деяние и да спре терора над Екатерина Каферинова”.
Нападението не е първото подобно срещу Екатерина Каферинова. На 2 януари 2007 г. в дома й на ул. “Христо Смирненски” бе хвърлена бутилка със запалителна течност. На 27 февруари същата година бе взривен нейният личен автомобил, паркиран пред къщата й. С разследването на двете нападения се ангажира лично дори тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков, но въпреки това извършителите и техните мотиви не бяха разкрити.
10 години по-късно органите на МВР отново са изправени пред задачата да заловят престъпници, които този път дръзнаха да пребият жена насред центъра на Велинград. По резултатите от тяхната работа ще съдим колко сигурно място за живеене е нашият град и дошло ли е времето виновните да бъдат наказвани.
Потърсихме г-жа Каферинова за коментар, но засега тя се въздържа от изявления.
Темпо

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ- ВЕЛИНГРАД ВЪВ ВРЪЗКА С ФИЗИЧЕСКАТА АТАКА СРЕЩУ ОБЩИНСКАТА СЪВЕТНИЧКА ЕКАТЕРИНА КАФЕРИНОВА ПРОТИВ НАСИЛИЕТО И АГРЕСИЯТА
ОбС-Велинград остро осъжда и се обявява против всякакви форми и прояви на агресия и насилие срещу граждани, без значение каква е тяхната професионална ангажираност или политическа принадлежност, независимо от пол, възраст, етност и прочие! Възразяваме срещу омразата, насилието и нетърпимостта сред хората, като сурово осъждаме нападанието срещу общинската съветничка Екатерина Каферинова. Уверени сме, че държавните институции и органи на реда и закона ще вземат най-бързи мерки за откриване и залавяне на извършителите, както и за осъждане на тяхното злодеяние! Това недопустимо деяние е акт на насилие, което трябва да бъде осъдено както морално, така и най-строго от законите в Република България. Убедени сме, че имаме подкрепата на жителите на Община Велинград и изразяваме всеобщо възмущение срещу това посегателство. ОБС-Велинград заявява своята непоколебима позиция, казвайки: НЕ на физическото посегателство, НЕ на словесното посегателство, НЕ на обидата, НЕ на всякакви взаимоотношения, унижаващи личността! Физическата атака и всякакви действия, които нарушават гражданските права и демокрацията в България, заслужават най-остро осъждане. Призоваваме към мъдрост и въздържане от всякакви спекулации – нека компетентните органи се заемат професионално с казуса и намерят извършителите! ОбС-Велинград категорично отстоява и ще отстоява позиции за опазване правата на всички граждани, и най-вече правото на всеки един от нас да живее без страх и в сигурност!
Изразяваме категоричната си морална подкрепа към г-жа Екатерина Каферинова и оставаме съпричастни към трагедията от това позорно и недопустимо нападение!

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2019-01-24 13:24:25
Топл. индекс 10.02°C
Отн. влажност 92.60%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#163 114

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 93.72 %
PM 2.5 µg/m3 80.07
PM 10 µg/m3 160.78

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica