Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.10.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.10.17
Публикувано 2017-10-31 10:09:06 от Темпо

РУДОДОБИВ На 12 декември 2017 г. от 9.30 часа в Административен съд Пловдив е насрочено дело 2764/17, по което фирмата концесионер на волфрамовото находище край Кръстава “Ресурс-1” оспорва заповедта на Басейнова дирекция за учредяване на санитарно охранителна зона, която попада в района на концесията. Учредяването на зоната бе една от основните причини Експертният екологичен съвет към РИОСВ - Пазарджик да отхвърли инвестиционното предложение на “Ресурс-1” за откриване на мина за добив на волфрам. Заинтересованите юридически регистрирани сдружения могат да се конституират и внесат в съда становища по заповедта.


БУДИТЕЛИ Празничните прояви във Велинград по случай Деня на народните будители 1 ноември ще започнат още в неговото навечерие. ЦПЛР-ОДК ще отбележи празника с концерт на 30 октомври. На 31 октомври в НЧ “Отец Паисий-1893” гостува спектакълът “Величието Асеневци” на Драматичен театър Велико Търново. На същата дата в Къщата на Цвета гражданското сдружение “Бъдеще за община Велинград” кани на среща с известния художник и наш съгражданин Васил Горанов. На 1 ноември общината организира тържество пред паметника на мястото на първото класно училище в кв. Каменица, а вечерта от 18 часа в НЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” ще бъде отбелязана 90-годишнината на писателя и общественик д-р Александър Попов.

ДЕЛА На 24 октомври наказателното дело, по което е обвиняема бившата кметица на Община Ракитово Емилия Еленкова, започна отначало. Причината е пенсионирането на досегашния съдия по делото Георги Веселинов, под чието ръководство се проведоха 12 заседания, но 6 от тях бяха отложени заради болнични листове на Ем. Еленкова или нейната адвокатка. Новото дело ще води съдия Коста Стоянов, който насрочи за 19 декември разпит на 12 от призованите общо 30 свидетели. През изминалата седмица в Окръжен съд - Пазарджик трябваше да се проведе заседание по делото срещу адвокат Лука Бельов, облагодетелствал се от сключен договор за правно обслужване на Община Ракитово при кметуването на Емилия Еленкова. За пореден път заседание нямаше, като този път причината бе болничен лист от адвокатката на обвинения адвокат.

РАЗВИТИЕ В Пещера се проведе заседание на Областния съвет за развитие, на което бе приета Областна стратегия за личностно развитие на деца и ученици. Обсъдено бе финансирането на ремонт на пътя Пещера - Батак, което се очаква през 2018 г. Решено бе следващото заседание на Областния съвет за развитие да се състои през януари догодина и домакин да бъде Велинград.

ОБРАЗОВАНИЕ С постановление от 20 октомври Министерският съвет разпредели за общините средства по националните програми “Оптимизация на училищната мрежа” и “Без свободен час”. В област Пазарджик допълнителни трансфери получават 6 общини. Сред тях са Велинград със сумата от 1 137 лева и Ракитово със сумата от 88 531 лева.

ДОРКОВО Тържествена неделната служба се състоя на 29 октомври в църквата “Свети Илия” в Дорково. В служението участваха архиерейският наместник на Пазарджишката духовна околия епископ Яков, както и свещениците от всички храмове в Чепинско. В църквата в Дорково приключи голям ремонт на покрива, фасадата, отоплителната и осветителна инсталация.

КМЕТЪЛ Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представи втората част на своята книга “Кметълски истории. Катунът от Каварна”. На 25 октомври той бе гост в “Рок и джаз”, където се срещна с рок фенове от Велинград и Ракитово.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай