Велинград - online - Отново имаме повод за гордост 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отново имаме повод за гордост
Публикувано 2017-11-06 22:25:34 от Темпо

От 26 до 30 октомври в Прага, Чехия се проведе осми международен фестивал за млади таланти ,,Golden talents in goldenPrague", в който взеха участие велинградските звънчета Николета Сачкова и Венелин Каленов. В красивия град се събраха 75 учасници, разделени в пет възрастови групи. Журито на фестивала беше в международен състав от Чехия, Португалия, Хърватска, Словения, Словения, България, Естония и Полша.

През тези дни успяхме да разгледаме много забележителности в красивия град и да се запознаем с културата им. Посетихме Часовниковата кула Орлой, която се намира в центъра на Европа. Астрономическият часовник, инсталиран на кулата Орлой на Стария площад, е може би най-голямата забележителност на Прага. Това е най-старият все още работещ астрономически часовник в света. Отидохме на замъка Храдчани, който е най-големият дворец в Европа. Бил е резиденция на чешките крале от стари времена, а днес – на президента на републиката. Минахме през Карловия мост над река Вълтава, съединяващ старинните централни квартали на Прага Мала страна и Старе место. Минахме и под кулата Прашна брана, която е била един от входовете на стария град. Забавлявахме се на площада на стария град заедно с улични музиканти и танцьори. Опитахме и от традиционната чешка кухня.
На втория ден децата представиха своите първи песни на роден и чужд език. Българската делегация направи голямо впечатление на журито и всички присъстващи и получиха множество поздравления за изпълненията си. При голяма и силна конкуренция и като най-малка в групата 15-16 години Николета Сачкова завоюва второ място, а Венелин Каленов спечели първа награда в своята група 13-14 години. Те получиха и покани за конкурс в Полша. На гала концертът журито им връчи техните заслужени награди.
Йорданка и Иван Казалиеви

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води