Велинград - online - Световна седмица на предприемачеството в СУ „Васил Левски“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Световна седмица на предприемачеството в СУ „Васил Левски“
Публикувано 2017-11-21 09:41:11 от Темпо

Всяка година в продължение на една седмица през месец ноември се провежда световна седмица на предприемачеството. Тази инициатива стартира през през 2008 г. в 77 държави с две основни цели – да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите. За седмицата на предприемачеството’2017 бяха определени датите 13 – 19 ноември.

Днес световната седмица на предприемачеството се провежда в 160 държави от всички континенти. Официален домакин за нашата страна е фондация Джуниър Ачийвмънт България, с която училище „Васил Левски“ партнира вече 13 години. През тази седмица се провеждат хиляди събития и състезания на местно, национално и световно ниво, които помагат на младите хора да направят следващата стъпка в своето пътешествие в предприемачеството. Именно на този, най-мащабния в света празник на новаторите и предприемачите, бяха посветени няколко мероприятия в СУ „Васил Левски“.
На 13 ноември стартира дейността на учебната ученическа компания Y.E.S. – Young Entrepreneurs at School – младите предприемачи в училище, които са избрали да работят в сферата на зелено предприемачество. По традиция учениците представиха бъдещите си планове пред своите учители и съученици, подписаха договор за сътрудничество с ръководството на училището. „Учи и споделяй. Мисли и променяй“ – под този девиз ще премине работата на младите предприемачи през цялата година.
Още едно събитие, посветено на световната седмица на предприемачеството, беше откриването на изложбата, представяща наградите на учебните компании и продуктите, изработени от тях, започвайки от 2004 година.
Световната седмица на предприемачеството непрекъснато дава пример за това какво може да се постигне, когато различни идеи и култури се обединяват около идеята за предприемачеството. Тя открива възможности за изява на младите хора да споделят идеите си за решаване на най-важните обществени проблеми – от намаляването на бедността до промените в климата, насърчавайки по този начин създаването на глобална култура, която цени предприемачите като двигатели на икономическия и социалния просперитет.
СУ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води