Велинград - online - Бъдещи предприемачи спечелиха с идея за уикенд на операта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бъдещи предприемачи спечелиха с идея за уикенд на операта
Публикувано 2017-11-21 09:42:53 от Темпо

Как искам да изглежда градът в моите мечти - това бе задачата, пред която се изправиха 5 отбора млади предприемачи от велинградската Професионална гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” и техните гости от софийска гимназия по туризъм и училище в Пещера. На 17 ноември 2017 г. в хотел “Двореца” те се събраха на иновационен лагер, организиран от програмата “Джуниър ачийвмънт България” по повод Световната седмица на предприемачеството.

И въпреки че в задачата ставаше въпрос за мечти, учениците трябваше да разсъждават като предприемачи - в цифри и в пари. Набележете конкретни значими проблеми на вашия град и потърсете реалистични бюджети и решения, посъветва ги преподавателят Радослав Райчев. Той напомни, че предприемачът е човек, който продава своите идеи и има ясен план как те могат да бъдат постигнати.
Бизнес идеите на петте отбора бяха оценени от жури, в което участваха Цвета Спасова - началник отдел “Икономическа политика” в общината, Васка Милушева и Цвета Спасова от местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите Велинград - Западни Родопи, Боряна Белухова - директор на банков клон и Диана Кацарова - счетоводител.
Първото място заслужи предложението на отбор 3 за провеждане на уикенд на операта във Велинград и конкурс за млади оперни певци на името на нашия световноизвестен бас Николай Гяуров. Тази идея от години се опитва да намери реализация, но засега неуспешно - дано младите предприемачи да усеят да й дадат нов и този път успешен старт! На второ и трето място се класираха идеи за различни атракции на открито.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България